Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στα δυτικά και φέρνει αντικυκλώνα

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στα...

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα αλλά από την Πέμπτη αναμένεται στροφή με νέο κύμα κακοκαιρίας να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη ένα νέο ψυχρό κύμα από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο όλη τη δυτική χώρα.

Μάλιστα ανέφερε ότι αντικυκλώνας που θα έρθει από την Ιταλία θα «χτυπήσει» τα νησιά του Ιονίου πελάγους.

Στη συνέχεια, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε πως αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές. «Θα πέσουν μέχρι και 150 τόνοι νερού», εξήγησε ο μετεωρολόγος.

 Αναφορικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αυξημένος στα ανατολικά τμήματα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2024
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024
Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2024
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. Στα νησιά του Αιγαίου αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις