Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορινθία: Χωρίς ενεργό μέτωπο αλλά με διάσπαρτες εστίες η φωτιά

Κορινθία: Χωρίς ενεργό μέτωπο αλλά με δι...

Οι διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ροζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά με χαμηλή ένταση ανέμων πλέον μεταξύ 2-3 μποφόρ

Βελτιωμένη είναι πλέον η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο του Ξυλοκάστρου Κορινθίας που καίει για τρίτο 24ωρο και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί και σήμερα ολονύχτια προσπάθεια έστω για τις διάσπαρτες εστίες σε ένα εξαιρετικά δύσβατο έδαφος.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πουθενά, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες στις περιοχές: Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ροζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά.

Πολύ ενθαρρυντικό ειδικά όσο πλησιάζει η νύχτα είναι το γεγονός ότι έχει υποχωρήσει σημαντικά η ένταση των ανέμων στα 2-3 μποφόρ.

 Μετά και τις νεότερες ενισχύσεις που έφτασαν στην περιοχή, επιχειρούν πλέον 490 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 159 οχήματα, εθελοντές αστυνομικοί και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας.

Από αέρος συνολικά επιχείρησαν 31 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 17 ελικόπτερα, τρία από τα οποία για συντονισμό και 14 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από Ιταλία.

ΠΗΓΗ news247.gr

 

 
 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις