Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν – Ισραήλ εκτινάσσει τις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν – Ισραήλ...

Πτώση στους χρηματιστηριακούς δείκτες

Σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις -όπως το χρυσό και τα ομόλογα – καταφεύγουν οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ και τις «στοχευμένες χερσαίες επιδρομές» του στο Λίβανο.

Υπό αυτούς τους όρους της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ Ιράν – Ισραήλ, τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία αποτελούν “καταφύγια” για τους επενδυτές είδαν την αξία τους να ανεβαίνει. Συγκεκριμένα, με τα ομόλογα, το πετρέλαιο, ο χρυσός και το δολάριο ΗΠΑ ενισχύονται, ενώ οι μετοχές υποχώρησαν.

 Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενεργά τις προετοιμασίες για την υπεράσπιση του Ισραήλ έναντι της επίθεσης, σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση. Ο χρυσός σκαρφάλωσε για λίγο πάνω από τα 2.670 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 71 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά μετοχών, οι τεχνολογικές μετοχές είχαν τις χειρότερες επιδόσεις με τις Apple Inc. και Nvidia Corp. να βυθίζονται περισσότερο από 3%. Ο Nasdaq 100 έχασε 1,6% και ο S&P 500 υποχώρησε 1,0%, καθώς τα κρατικά ομόλογα σημείωσαν άνοδο.

Wall Street: Πτώση στους χρηματιστηριακούς δείκτες λόγω ανησυχιών για την αγορά εργασίας αλλά και τη Μέση Ανατολή

Τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ (σε συνδυασμό με την κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή) προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές της Wall Street στη Νέα Υόρκη.

Oι δείκτες S&P 500, Dow Jones και Nasdaq (Νέα Υόρκη) σημειώνουν αισθητή πτώση, υπό τη σκιά των αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας (Jolts) τον Αύγουστο ήταν εκπληκτικά υψηλά.

 Αυτό τροφοδότησε νέες ανησυχίες σχετικά με τον ρυθμό νομισματικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Fed προσπαθεί να δροσίσει την καυτή αγορά εργασίας με υψηλότερα επιτόκια. «Η ελπίδα ότι η Fed θα μειώσει σταδιακά τα επιτόκια φαίνεται να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις αγορές», δήλωσε ο Keith Buchanan, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στον επενδυτικό σύμβουλο Globalt. «Ως εκ τούτου, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντικά, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη περίοδος κερδών».

Μεταξύ των επιμέρους μετοχών, η Boeing δέχθηκε πιέσεις με πτώση της τάξης του 1,5%. Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή NTSB είχε προειδοποιήσει για νέους κινδύνους ασφαλείας σε ορισμένα αεροσκάφη του ήδη προβληματικού κατασκευαστή. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου, η Boeing εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου τουλάχιστον δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις