Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Κλουβί και αμέτρητα φτερά: Aντίο Παρίσι με Chanel «καναρίνια» στο Grand Palais

Κλουβί και αμέτρητα φτερά: Aντίο Παρίσι ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το πιο εμβληματικό show της Paris Fashion Week επέστρεψε στο μνημείο που λάτρεψε ο Lagerfeld

Πολλά ντεφιλέ αναστάτωσαν τη γαλλική πρωτεύουσα τα τελευταία 24ωρα της Εβδομάδας Μόδας.

Balenciaga, Miu Miu, Louis Vuitton με διασημότητες όπως η Νικόλ Κίντμαν και η Ζεντάγια front row ή τη Χίλαρι Σουάνκ στην πασαρέλα έγιναν αυτόματα διεθνείς ειδήσεις. Όμως ο ιστορικός οίκος Chanel που επέστρεψε στο ανακαινισμένο Grand Palais αποτέλεσε ασυζητητί το κορυφαίο αποχαιρετιστήριο γεγονός.
Το διάσημο κτίριο- αξιοθέατο, όπου παρουσίαζε παραδοσιακά τα shows του label ο αξεπέραστος Karl Lagerfeld, ξανάνοιξε τις πόρτες του με ένα πελώριο κλουβί ως βασικό σκηνικό. Το μήνυμα ήταν άλλωστε το γυναικείο «πέταγμα» από τις συμβάσεις και η απελευθέρωση από τα παντός τύπου δεσμά.

Η Ιταλίδα καλλονή Βιτόρια Τσερέτι εμφανίστηκε πρώτη με black & white ταγιέρ και πλατφόρμες. Ακολούθησαν πολλές εβαζέ φουστίτσες και διάφορα iconic τουίντ σε σορτς και παντελόνια, αεροπορικά σακάκια αλλά και statement αιθέρια looks με πλούσια φτερά και απαλές μουσελίνες. Είδαμε μαγευτικές σιφόν κάπες με φιόγκους και σύνολα florals με κίνηση. Όπως ανακοινώθηκε, η Chanel τιμά τις Garçonnes της δεκαετίας του 1920, που κήρυξαν τη χειραφέτηση των γυναικών και όχι μόνο. Στο σχεδιασμό χειρο0κροτήθηκε ξανά το creative studio της εταιρείας, που παραμένει ακόμα ακέφαλη από καλλιτεχνικό διευθυντή. 

Στο event ήταν ενταγμένο και το live  της Riley Keough που τραγούδησε μέσα στο κλουβί πουλιών το «When Doves Cry» του Prince. Η εικόνα παρέπεμπε στο φιλμ «L'Oiseau de paradis» του Jean-Paul Goude, που ενέπνευσε παλιότερη καμπάνια  με τη Βανέσα Παραντί για το άρωμα Coco. Σας έχουμε στιγμιότυπα, Σαρλότ Κασιράγκι, Μάργκαρετ Κουάλει, Ναόμι Κάμπελ ήταν ανάμεσα στις καλεσμένες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View