Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλάτωνας Μαρλαφέκας: "Η αλήθεια για την επιστολή προς την ΚEΕΕ σχετικά με την επικαιροποίηση του επιμελητηριακού Νόμου"

Πλάτωνας Μαρλαφέκας: "Η αλήθεια για...

Τι αναφέρει

Μετά από δημοσιεύματα και αναφορές που παραποιούν την αλήθεια σε σχέση με δικές μου ενέργειες ως Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας για την ανάγκη εναρμόνισης του επιμελητηριακού Nόμου με την ισχύουσα πτωχευτική νομοθεσία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίουυ Πλάτωνας Μαρλαφέκας κάνει γνωστή την επιστολή που απέστειλε προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και προς όλα τα Επιμελητήρια της χώρας. 

Αναφέρει σχετικά: "Στην συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται η ανάγκη να ενσωματωθούν στον επιμελητηριακό Nόμο 4497/2017 οι προβλέψεις και περιορισμοί του νέου πτωχευτικού Κώδικα ο οποίος ισχύει από το 2020 (Νόμος 4738). Αυτό θα επιτρέψει το αυτονόητο, δηλαδή τα Επιμελητήρια της χώρας να προχωρήσουν στις εκλογικές τους διαδικασίες λαμβάνοντας υπόψιν τους το ισχύον πτωχευτικό πλαίσιο και όχι το προηγούμενο! 

Άρα, η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάμε για καμία προσπάθεια να ευνοηθεί ή να αποκλειστεί κανένας, όπως ερμηνεύτηκε από πρόσωπα που αναγνώρισαν τον εαυτό τους στις ισχύουσες διατάξεις του πτωχευτικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα από εκδοτικό συγκρότημα που, δυστυχώς ,  εσχάτως έχει μετατραπεί σε «εργαλείο» συκοφάντησης και καθημερινών επιθέσεων κατά του Επιμελητηρίου Αχαΐας. 

Η επιστολή έχει συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο σκεπτικό, ενώ βασίζεται και σε σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της KEEE, η οποία προηγήθηκε χρονικά και εισηγείται την τροποποίηση – επικαιροποίηση του Επιμελητηριακού Νόμου, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, ζητώντας την τροποποίηση των σχετικών άρθρων του Επιμελητηριακού Νόμου. 

 Είναι λοιπόν σαφές, ότι η παρέμβασή αυτή είναι θεσμική και αφορά όλα τα Επιμελητήρια της χώρας. Με μοναδικό σκοπό να προασπίσουμε όλοι μας το κύρος του επιμελητηριακού θεσμού και να προστατεύσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αυτή είναι η αποστολή μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε".

Ακολουθεί ολόκληρη η ως άνω επιστολή, καθώς και η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΚΕΕΕ με την Αιτιολογική Έκθεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις