Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέση Ανατολή: «Όχι» του Τζο Μπάιντεν σε χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Μέση Ανατολή: «Όχι» του Τζο Μπάιντεν σε ...

Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο χτυπήματος των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν από τις ισραηλινές δυνάμεις, εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν, καλώντας σε μια “ανάλογη απάντηση”

Διαφορετική στάση κράτησε ο Τζο Μπάιντεν, σε σχέση με όσα υποστήριξε το βράδυ της Τρίτης, μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει ενδεχόμενο χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

«Η απάντηση είναι όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν υποστηρίζει μια τέτοια προοπτική.

Την ίδια ώρα, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά θα πρέπει να το κάνει αναλογικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι θα επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, μετά την πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, κάτι που έκανε γνωστό και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, λέγοντας ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες».

 “Το Ιράν δεν θέλει πόλεμο, αλλά θα απαντήσει αν το Ισραήλ δράσει”
Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η Τεχεράνη «δεν επιθυμεί πόλεμο, αλλά προσβλέπει στην ειρήνη και την ηρεμία», προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ μας αναγκάζει να αντιδράσουμε».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εμίρη του Κατάρ στη Ντόχα, ο Πεζεσκιάν δήλωσε ότι το Ισραήλ δολοφόνησε τον Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου και ζητήθηκε από το Ιράν να συγκρατηθεί.

«Μας ζητήθηκε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Για χάρη της ειρήνης, διατηρήσαμε αυτοσυγκράτηση», είπε.

«Εάν [το Ισραήλ] ενεργήσει, θα αντιδράσουμε πιο έντονα και σκληρά. Οι δυσοίωνοι στόχοι της σιωνιστικής οντότητας αποσκοπούν όλοι στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Θα πρέπει να συνεργαστούμε για να κατευθύνουμε την περιοχή μακριά από όλα αυτά».

Νέα προειδοποίηση από ΗΠΑ: “Μην στοχοθετείτε ούτε εμάς, ούτε το Ισραήλ”
Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τεχεράνη να μην στοχοθετήσει ούτε εκείνες, ούτε το Ισραήλ.

«Οι ενέργειές μας υπήρξαν αμυντικού χαρακτήρα», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ απευθυνόμενη στο Συμβούλιο.

«Ας είμαι σαφής: Το ιρανικό καθεστώς θα λογοδοτήσει για τις ενέργειές του. Και το προειδοποιούμε σθεναρά – ή τους αντιπροσώπους του, έναντι του να αναλάβουν δράση εναντίον των ΗΠΑ ή περαιτέρω δράση εναντίον του Ισραήλ», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις