Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ψαρόπιτα με 6 υλικά

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Μια βολική συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε σε σύντομο χρόνο

Ο Body Coach, Joe Wicks μοιράστηκε μια απίστευτα απλή αλλά νόστιμη συνταγή για πίτα με ψάρι, η οποία φτιάχνεται με μόλις 6 υλικά, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να προέρχονται απευθείας από την κατάψυξη.

Μια βολική συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε σε σύντομο χρόνο

Οι περισσότερες συνταγές για σπιτικές πίτες απαιτούν τη χρήση φρέσκων υλικών, όπως κοτόπουλο, σπανάκι, πράσο ή κρέας. Αυτή η κλασική συνταγή για πίτα με ψάρι, ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς χρησιμοποιεί κατεψυγμένα υλικά για να αυξήσει τον όγκο της γέμισης και να κρατήσει το κόστος στο ελάχιστο. Αυτό την καθιστά μια βολική συνταγή που μπορεί να προετοιμαστεί την τελευταία στιγμή, αρκεί να έχετε μερικά βασικά υλικά στην κατάψυξη σας.

 Την συνταγή αυτή μοιράστηκε ο Joe Wicks (@thebodycoach), ο οποίος δημιουργεί γρήγορες, υγιεινές και φιλικές προς τον προϋπολογισμό συνταγές. Αυτή η πίτα με ψάρι και πατάτα είναι μια «κλασική αλλά απλή» συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή και απαιτεί μόνο 25 λεπτά από τον χρόνο σας.

Υλικά

3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κύβος λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
750 γραμμάρια λευκές πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια περίπου 4 εκατοστών
568 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
520 γραμμάρια φιλέτα λευκού ψαριού (κατεψυγμένα)
300 γραμμάρια κατεψυγμένα λαχανικά, συν 400 γραμμάρια για σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το γάλα σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψάρι και μαγειρέψτε για 7 λεπτά μέχρι να βράσει, μετά καλύψτε με το καπάκι και σβήστε τη φωτιά, αφήνοντάς το για 5 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το ψάρι με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε το σε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 22×22 εκατοστών. Στη συνέχεια, βράστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο κρύο νερό με το καπάκι, μετά μαγειρέψτε τις για άλλα 10 έως 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
  • Στραγγίστε τις πατάτες καλά και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ατμό για λίγα λεπτά πριν προσθέσετε 150 ml από το γάλα του ψαριού και πολτοποιήστε καλά.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε 250 ml κρύο νερό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, μετά αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι.
  • Σε μέτρια φωτιά, χτυπήστε τα όλα τα υλικά συνεχώς μέχρι να φτάσουν σταδιακά σε σημείο βρασμού. Συνεχίστε να χτυπάτε και να μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα, κάτι που θα διαρκέσει περίπου 2 έως 4 λεπτά.
  • Προσθέστε τον κύβο λαχανικών, ρίξτε τα λαχανικά και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προθερμάνετε τη σχάρα σε δυνατή φωτιά, ρίξτε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και καλύψτε το με τις πολτοποιημένες πατάτες.
  • Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσένταρ πάνω από τις πολτοποιημένες πατάτες.
  • Ψήστε στη σχάρα για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Σερβίρετε την πίτα με μια μερίδα επιπλέον λαχανικών και φέτες λεμονιού για μια φρέσκια πινελιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life