Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Σε "βαρύ" κλίμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τις εξελίξεις με την υγεία του Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου

Αιγιάλεια: Σε "βαρύ" κλίμα η σ...

Αμήχανοι και βουβοί οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αιγιάλειας στη χθεσινή συνεδρίαση

Σε βαρύ κλίμα, βουβό και αμήχανο, διεξήχθη χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, λόγω της βεβαρημένης κατάσταστης της υγείας του Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μαρία Γιδά να επισημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση έλαβε χώρα μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των συμβούλων της δημοτικής ομάδας και κανένας δεν επιθυμούσε να αναβληθεί.

Η κ. Γιδά μεταξύ άλλων ανέφερε: “Το Δήμαρχο αναπληρώνει ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος όμως για προσωπικούς λόγους απουσιάζει αλλά έχει συνδεθεί με τηλεδιάσκεψη. Ο επόμενος αναπληρωτής είναι ο κ. Βασίλης Χριστόπουλος”. Η Πρόεδρος κάλεσε τον κ. Χριστόπουλο στη δημαρχιακή θέση, αλλά ο δημοτικός σύμβουλος αρνήθηκε, λέγοντας ότι επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντά του από τη θέση που βρίσκεται. Μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε: “Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι δύσκολο και άβολο, ο δήμαρχός μας, ο άνθρωπός μας, ο υπερδραστήριος αυτός άνθρωπος, περνάει δύσκολες ώρες. Ο οργανισμός του δυστυχώς τον “πρόδωσε” και εμείς είμαστε εδώ και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεδριάσουμε, γιατί είναι κάτι που και ο ίδιος θα ήθελε. Να προχωρήσει ο Δήμος και τα θέματα να μην μείνουν πίσω και εμείς οφείλουμε να τιμήσουμε τη θέση μας.”

Συγκινημένος ήταν και  ο κ. Χρήστος Γούτος, ο οποίος επεσήμανε:“Αυτό που συνέβη στο Δήμαρχο, στο Δημήτρη, μας έχει συγκλονίσει όλους. Είμαστε όλοι στο πλευρό του σε αυτή την άνιση μάχη. Μπορεί πολλές φορές να έχουμε συγκρουστεί, αλλά πάντα οι συγκρούσεις μας, αφορούσαν τον τρόπο διοίκησης των θεμάτων του Δήμου. Πάντα σε πολιτικό επίπεδο, ποτέ σε ανθρώπινο. Προτείνω να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση ως ένδειξη σεβασμού στις δύσκολες ώρες που περνάει ο Δημήτρης. Εμείς δεν θα κάνουμε τοποθέτηση προ ημερησίας. Επισημαίνω ότι εάν προσπαθείτε να δείξετε ότι υπάρχει κανονικότητα, εσφαλμένα το κάνετε γιατί δεν υπάρχει.”

Η κ. Γιδά απαντώντας στον κ. Γούτο επεσήμανε: “Ο Δήμαρχος είναι εν ζωή, αυτή τη στιγμή απουσιάζει και όπως προβλέπεται από το νόμο, όταν απουσιάζει, αντικαθίστανται. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και αυτό κάνουμε, γιατί αυτό θα ήθελε και ο Δήμαρχος να πράξουμε”.
 
Εμφανώς συγκινημένος και ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε: “Η παράταξή μας όπως άλλωστε όλη η τοπική κοινωνία στέκεται στο πλευρό του Δημάρχου και η σκέψη μας είναι και στην οικογένειά του και στις δύσκολες ώρες που βιώνουν αυτή τη στιγμή. Απευθύνομαι και στους συνεργάτες του και κατανοώ τη βαθιά τους θλίψη, την αμηχανία, γιατί είναι γενικότερα μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που βιώνει ο Δήμος μας. Εμείς δεν θα θέσουμε θέματα προ ημερησίας, όπου είναι απαραίτητο θα ψηφίσουμε τα θέματα να περάσουν για τη λειτουργία του δήμου μας και όλοι πρέπει να δείξουμε ομοψυχία σε αυτές τις δύσκολες ώρες”.

*πηγη: Τύπος της Αιγιάλειας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις