Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φθηνότερο το πετρέλαιο φέτος, πλην απροόπτου, αλλά… «άδειες δεξαμενές και άδειες τσέπες» η εικόνα

Φθηνότερο το  πετρέλαιο φέτος, πλην απρο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Σε λιγότερο από 15 ημέρες ξεκινάει και επίσημα η διάθεσή του

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει και επίσημα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή φέτος, να «κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, στο 1,18 ευρώ ανά λίτρο.

Οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις για την τιμή, είναι θετικές, συγκριτικά με την περσινή τιμή εκκίνησης που ήταν στο 1,40 ευρώ/ λίτρο.

Μιλώντας στο thebest.gr, για το πόσο μπορεί οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, να επηρεάσουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, o πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Γιώργος Ασμάτογλου, λέει ότι  «αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, τι εξελίξεις θα έχει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή, ωστόσο η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανησυχία»

Σε σχέση με τη διακύμανση των τιμών, εξηγεί: «Το 1.10 ευρώ/λίτρο και το 1.15 ευρώ/λίτρο που ακούγεται είναι ύποπτο (ίσως υπάρχει νοθεία). Το 1.18 ευρώ/λίτρο, όμως, για τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι εύλογο κέρδος της εταιρίας, του μεταφορικού κόστους και των πρατηριούχων. Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν κάποιες μικρές αυξήσεις, τόσο στο αργό πετρέλαιο, όσο και στο διυλησμένο και αυτές οι αυξήσεις είναι που δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε στο 1,10-1,15 ευρώ/λίτρο. Σημασία έχει ότι σίγουρα θα είναι φθηνότερο από την περσινή χρονιά που ήταν στο 1,40 ευρώ/ λίτρο». Σε ό, τι αφορά, το ενδιαφέρον του κόσμου και την ζήτηση, ο κ. Ασμάτογλου, επισημαίνει ότι «ο κόσμος έχει άδειες δεξαμενές και άδειες τσέπες, γι’ αυτό και εμείς έχουμε ζητήσει οριζόντια μείωση. Η πρότασή μας είναι το επίδομα να πάει στην αντλία».

Αναφερόμενος, στην τιμή που αναμένεται να «κλειδώσει» με την έναρξη της διάθεσής του πετρελαίου θέρμανσης, ο Σωτήρης Παυλόπουλος, που διατηρεί πρατήριο στην περιοχή της Πάτρας, λέει στο thebest.gr: «Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, η εικόνα του πολέμου στη Μέση Ανατολή και πως αυτή θα επηρεάσει την τιμή.  Συνήθως, βλέπουμε τις επιπτώσεις στην αγορά, μια εβδομάδα μετά. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα είναι φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει δειλά δειλά να ρωτάει γιατί λόγω της περσινής καλοκαιρίας δεν ασχολήθηκε στο τέλος της σεζόν να βάλει πετρέλαιο, όποτε φέτος έχουν την ανάγκη να βάλουν πετρέλαιο γιατί έχουν ακούσει και ότι χειμώνας φέτος θα είναι πιο βαρύς. Είμαστε στο στάδιο της απλής ενημέρωσης, ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες, περιμένουν να βγει η τελική τιμή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις