Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναυλία για τα Τέμπη: Αντίθετος και ο πρώην σύζυγος της Καρυστιανού με τη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο

Συναυλία για τα Τέμπη: Αντίθετος και ο π...

“Αντίθετες” με το εισιτήριο δηλώνουν 26 οικογένειες των θυμάτων

Αντίθετος είναι  και ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας της Μάρθης και πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

Αφήνοντας μάλιστα και αιχμές εναντίον της πρώην συζύγου του, αφού αναφέρει ότι ο αγώνας δεν πρέπει να προσωποποιείται και ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τη συγκέντρωση χρημάτων. Και ότι σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι υπόλοιποι συγγενείς για τις ενέργειες και τις αποφάσεις της κ. Καρυστιανού.

 Τι δήλωσε ο πατέρας της Μάρθης
"Θεωρώ ότι είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις κάποιων οικογενειών, κάποιες από τις οποίες εκπροσωπώ εγώ. Δεν τους άρεσε η εξέλιξη αυτή ως προς την επιβολή του εισιτηρίου γιατί όλες οι οικογένειες των θυμάτων θέλουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά δεν θέλουμε να την εξαργυρώσουμε. Δεν έχουμε ανάγκη την οικονομική στήριξη του κοινού. Κανείς δεν ρώτησε τις υπόλοιπες οικογένειες, αν συμφωνούν με αυτό τον σκοπό. Εφόσον ο Σύλλογος Τεμπών εκπροσωπεί τις οικογένειες, θα έπρεπε να μας ενημερώσει γιατί αυτή η συναυλία γίνεται στη μνήμη των ανθρώπων μας. Ο αγώνας δεν πρέπει να προσωποποιείται.

Δεν γνωρίζουμε για ποιες νομικές ενέργειες αναφέρεται η κ. Καρυστιανού και εξ’ ονόματος ποιων οικογενειών θα γίνουν αυτές οι ενέργειες;", είπε στο Mega και πρόσθεσε:

 "Αν δεν τελειώσει η εγχώρια διένεξη της υπόθεσης δεν μπορούμε να πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αν υπονοείται κάποιος άλλος δικαστικός αγώνας στην Ευρώπη, πρέπει να είναι ξεκάθαρος και να τεθεί υπόψιν μας. Δεν αναγράφεται ούτε στην αφίσα πού θα πάνε αυτά τα χρήματα. Δεν μπορούμε να αγνοούμε το ελληνικό δικαιικό σύστημα. Αν κρίνουμε πως δεν έχουν κριθεί ορθώς, θα πρέπει να προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια".

“Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας αλλοιώνει τον συμβολισμό της εκδήλωσης” αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους 26 οικογένειες θυμάτων

Συνολικά 26 οικογένειες θυμάτων υπογράφουν ανακοίνωση για τη συναυλία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το εισιτήριο των 15 ευρώ.

Οι οικογένειες των θυμάτων τονίζουν πως η συναυλία πρέπει να γίνει αφιλοκερδώς.

Μεταξύ άλλων, οι γονείς των θυμάτων υπογραμμίζουν: «Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα. Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη:

«Εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα.

 Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές.

Οι οικογένειες

Νικολάου Πλακιά

Δημητρίου Πλακιά

Βασιλείου Κατσάρα – Νικολάου Ζήση

Δημητρίου Μπέζα

Ελευθεριάδη Θεοδώρου

Ελισάβετ Εγούτ

Χρήστου Βλάχου- Βαίου Βλάχου – Σαμάνθας Βλάχου

Νικολάου Χατζηβασιλείου

Αγγέλου Μασσαλή

Δημήτρης Μπουρνάζης – Αθανασία Μπουρνάζη

Δημητρίου Κουτσόπουλου

Λαζάρου Πορφυρίδη

Διονυσίου Γεωργιάδη

Αναστασίου Ταχμαζίδη

Κωνσταντίνου Τσίντζα – Σεϊτανίδου Θεοδώρας

Σωτηρίου Μήτσκα

Γεωργίου Καρακώστα

Diana’s Bozo

Μαρίας Κυριακίδου

Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους – Γκέκα

Ρούλας Τζοβάρα

Ευαγγέλου Τσιώμα

Νικολάου Ναλμπάντη

Αντώνιος Ψαρόπουλος

Ηλίας Παπαγγελής

Άλμα Λάτα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις