Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αφιερωμένη στην άτυχη Χαλίνα Χάτσινς η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Rust»

Αφιερωμένη στην άτυχη Χαλίνα Χάτσινς η π...

Το πολυσυζητημένο φιλμ στα γυρίσματα του οποίου τραυματίστηκε θανάσιμα η Χάτσινς όταν εκπυρσοκρότησε κατά λάθος το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν, θα κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο στο Φεστιβάλ Camerimage

Η παγκόσμια πρεμιέρα της πολυσυζητημένης ταινίας «Rust», σχεδόν τρία (3) χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς - Halyna Hutchins), πρόκειται όπως έγινε γνωστό να πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ Camerimage τον επόμενο μήνα.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ που πάντα είναι αφιερωμένο στην καλλιτεχνική φωτογραφία & τους διευθυντές φωτογραφίας στον κινηματογράφο και γενικότερα, θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου 2024.

Η κοινωνικοδραματική ταινία «Rust» βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής τον Οκτώβριο του 2021 μετά τον θάνατο της 42χρονης κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όταν το όπλο που κρατούσε ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) εκπυρσοκρότησε κατά λάθος στη σκηνή που γυριζόταν εκείνη τη στιγμή.

Το Φεστιβάλ το οποίο όπως προείπαμε, τιμά το έργο των διευθυντών φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου στη πόλη Τορούν της Πολωνίας.

Η Χαλίνα Χάτσινς ήταν Ουκρανή κινηματογραφιστής, η οποία εργάστηκε σε περισσότερες από 30 ταινίες, μικρού μήκους και τηλεοπτικές μίνι σειρές, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Archenemy, Darlin και Blindfire.

Στο «Rust», ταινία που έχει και στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο και σκηνοθεσία Τζόελ Σόουζα, εκτός του 66χρονου Alec Baldwin, παίζουν οι Patrick Scott McDermott, Travis Fimmel, Frances Fisher και Josh Hopkins, καθώς και η Μαίρη Κέι Ράιλι - Mary Kay Riley και ο Τζένσεν Ακλς. Θα κάνει πρεμιέρα στο Camerimage τον Νοέμβριο του 2024.

Η άτυχη Χάτσινς είχε γεννηθεί στις 9 Απριλίου 1979, στην περιοχή Horodets της Ουκρανίας και απεβίωσε στις 21 Οκτωβρίου 2021, στο UNM Hospital, στην Αλμπουκέρκη στην πολιτεία Νέο Μεξικό όπου και είχε μεταφερθεί μετά το συμβάν της εκπυρσοκρότησης του όπλου.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight