Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εκπαιδευτική δράση στο Πολύεδρο, «Με τα φύλλα του Φθινοπώρου και τα ζώα συντροφιά…»

Πάτρα: Εκπαιδευτική δράση στο Πολύεδρο, ...

Θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το Σάββατο 5-10-2024 στις 10.30 το πρωί

Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Με τα φύλλα του Φθινοπώρου και τα ζώα συντροφιά…» θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα αυτό το Σάββατο 5-10-2024.

Με στόχο να εμφυσήσουμε την αγάπη για τα ζώα, σε όλα τα παιδιά, το Πολύεδρο έχει οργανώσει μία εκπαιδευτική εικαστική δράση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 10:30 το πρωί με 12:30 το μεσημέρι, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

«Με τα φύλλα του Φθινοπώρου και τα ζώα συντροφιά…», συναντιόμαστε για να παίξουμε δημιουργικά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου.

Θα εξερευνήσουμε το χώρο του παιδικού τμήματος για να ανακαλύψουμε βιβλία με ζώα και θα διαβάσουμε ιστορίες, παρέα με την Καραμέλα, τη γάτα του βιβλιοπωλείου και τον σκανταλιάρη γιο της. Θα τυπώσουμε χαρακτικά  και θα αξιοποιήσουμε τα πεσμένα φύλλα του κήπου, δημιουργώντας πρωτότυπα έργα με ζώα και θέματα από τη φύση.

Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση βιβλίων με θέμα τα ζώα, τις συμπεριφορές, τις συνήθειες και τους τρόπους επικοινωνίας μαζί τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωσή τους. Έχει οριστεί η ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευθεί από την Καθολική Εκκλησία προστάτης άγιος των ζώων.  Ο πρώτος εορτασμός έγινε το 1931, σε συνέδριο περιβαλλοντιστών στην Φλωρεντία, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Στη συνέχεια διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλο το ζωικό βασίλειο.

Πρόκειται για μία παγκόσμια εκδήλωση που ενώνει το κίνημα προστασίας των ζώων και ωθεί στην ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με την προστασία και ευημερία τους. Μας υπενθυμίζει  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζώα, από την παραμέληση, την λαθροθηρία ή την απώλεια βιοτόπων. Μας επισημαίνει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ζωή μας, ή  κατοικίδια ή άγρια ζώα και τη διαχρονική σχέση μαζί τους. Μία ημέρα που εορτάζεται παγκοσμίως, για να μας θυμίσει τις υποχρεώσεις μας, ώστε να κινητοποιηθούμε με δράσεις για την καλή διαβίωσή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture