Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εκπαιδευτική δράση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Εκπαιδευτική δράση στο Αρχαιολογικό Μουσ...

Η δράση φέρει τον τίτλο "Ίχνη ελληνικής και λατινικής γραφής σε εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών" & απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από Δ΄ Δημοτικού και άνω

Εκπαιδευτική δράση πρόκειται να υλοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11.00-13.00. Η δράση φέρει τον τίτλο: "Ίχνη ελληνικής και λατινικής γραφής σε εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών" και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από Δ΄ Δημοτικού και άνω.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και Υλοποίησης προγράμματος: Λίλα Κουτσουμπελίτη (αρχαιολόγος).

Πιο συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, με εκπαιδευτική δράση, που φέρει τον τίτλο: “Ίχνη ελληνικής και λατινικής γραφής σε εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών”. Η δράση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από την Δ΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου και άνω και θα υλοποιηθεί την Κυριακή 13-10.

Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

1)            Παρουσίαση εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών που περιέχουν ελληνικές ή λατινικές επιγραφές (επιτύμβιες στήλες, λυχνάρια, ψηφιδωτά). Το θέμα καλύπτει πτυχές τόσο της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας (εγχαράξεις σε επιτύμβιες στήλες, λυχνάρια, οστέινα αντικείμενα κ.ά) όσο και της άυλης (χρήση αρχαίας ελληνικής και λατινικής γλώσσας) που απηχούν το γεγονός ότι δύο πολιτισμοί (ελληνικός και ρωμαϊκός) έχουν ποικιλοτρόπως συνδεθεί στο πέρασμα του χρόνου και οι δεσμοί αυτοί αποτυπώνονται σε κοινές αξίες, πρακτικές και επιτεύγματα, πολλά από τα οποία διασώζονται μέχρι σήμερα.

2)            Κατά τη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν πέντε αντίγραφα αρχαιολογικών αντικειμένων με χαράγματα, που προέρχονται από τη μουσειοσκευή του έργου της Πράξης «Θ-ink: το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση ΕΣΠΑ 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ). Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αναφορά στο γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία.

3)            Προβολή ταινίας μικρού μήκους (διάρκεια 20 λεπτά), που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου της Πράξης«Θ-ink: το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση ΕΣΠΑ 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ).  Τίτλος ταινίας: α) «Αρχαίο γκράφιτι: Μα υπάρχει κάτι τέτοιο»;  ή β) «Σκέψου πριν βάλεις το μελάνι σου!». Η ταινία που θα επιλεγεί να παρουσιαστεί εξαρτάται από την ηλικιακή ομάδα των συμμετεχόντων.

4)            Εργαστήριο γραφής και ζωγραφικής κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθεί στους μαθητές μία φωτοτυπία με το όνομά τους στη μυκηναϊκή και αρχαϊκή γραφή και θα τους ζητηθεί να το αντιγράψουν και να το ζωγραφίσουν.

Όπως προαναφέραμε, υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος είναι η: Λίλα Κουτσουμπελίτη (αρχαιολόγος).

Για κράτηση θέσης: 2613 616107 από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 9.00-15.00 (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture