Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Joan Aguiló στην Πάτρα για το ArtWalk 9! H τοιχογραφία στην οδό Βερμίου

Ο Joan Aguiló στην Πάτρα για το ArtWalk ...

Άφησε το δικό του στίγμα με μια εκπληκτική τοιχογραφία

Ο Joan Aguiló ήρθε στην Πάτρα και άφησε το δικό του στίγμα με μια εκπληκτική τοιχογραφία στην οδό Βερμίου 9. Ο πέμπτος καλλιτέχνης του ArtWalk 9!
Το έργο του Joan Aguiló είναι βαθιά εμπνευσμένο από τις νησιωτικές του ρίζες- Μαγιόρκα- προσδίδοντας ένα μοναδικό μείγμα προσωπικής ιστορίας και τοπικής ταυτότητας στις ζωντανές τοιχογραφίες του. Το καλλιτεχνικό του ταξίδι διαμορφώνεται από τις παιδικές αναμνήσεις των καλοκαιριών δίπλα στη θάλασσα, τα οικογενειακά γεύματα και την κατασκευή δεντρόσπιτων. Αυτές οι εμπειρίες έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην τέχνη του, όπου η ομορφιά της καθημερινής ζωής και της ανθρώπινης σύνδεσης ζωντανεύει στους δημόσιους τοίχους.
Αφού σπούδασε τέχνη στην Πάλμα, τη Βαρκελώνη και το Μεξικό, ανακάλυψε την τέχνη του δρόμου ως το τέλειο μέσο για να διοχετεύσει την αγάπη του για την κοινότητα και τον τόπο σε μια μορφή που θα μπορούσε να μοιραστεί με τον κόσμο. Οι τοιχογραφίες του αντανακλούν την καθημερινή ζωή και τις ιστορίες των ανθρώπων που συναντά, δημιουργώντας έργα που συντονίζονται με τις κοινότητες στις οποίες ανήκουν και τους χώρους που μεταμορφώνουν. Μέσα από το έργο του, ο Joan Aguiló συλλαμβάνει την ουσία της δημόσιας τέχνης κάνοντάς την προσωπική, τοπική και προσιτή.

Οι τοιχογραφίες του δεν είναι μόνο οπτικά εντυπωσιακές αλλά και αντανακλούν το πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο κατοικούν.

Ο Joan Aguiló έχει ολοκληρώσει την τοιχογραφία του!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις