Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντυπωσιακό βίντεο timelapse: Ο «Iron Dome» του Ισραήλ αναχαιτίζει τους πυραύλους από το Ιράν

Εντυπωσιακό βίντεο timelapse: Ο «Iron Do...

Δείτε βιντεο

Ένα εκπληκτικό βίντεο κατέγραψε τον «Σιδηρούν Θόλο» (Iron Dome) του Ισραήλ καθώς κατέρριψε πυραύλους του Ιράν, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό με εκρήξεις.

Η σκηνή αποτυπώθηκε από κάμερες ασφαλείας (CCTV), δείχνοντας δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους να εκτοξεύονται προς τους στόχους τους μέσα στο Ισραήλ, ενώ το προηγμένο αμυντικό σύστημα της χώρας ενεργοποιήθηκε άμεσα.

το βίντεο φαίνονται αρχικά μερικοί πύραυλοι να διασχίζουν τον σκοτεινό ουρανό, πριν εμφανιστούν όλο και περισσότεροι στον ορίζοντα. Οι εικόνες δείχνουν εκρήξεις καθώς οι πύραυλοι αναχαιτίζονται από τον «Σιδηρούν Θόλο», που κατάφερε να ανακόψει την πλειονότητα των επιθέσεων. Το συγκεκριμένο υλικό καταγράφει ένα απόσπασμα από τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης.

Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν καθώς περίπου 180 πύραυλοι άρχισαν να πλήττουν το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, με την εθνική υπηρεσία πρώτων βοηθειών, Magen David Adom, να επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση.

Αυτή η επίθεση σηματοδότησε μια σημαντική κλιμάκωση στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς και Χεζμπολάχ, ενώ ακολούθησε έναν προηγούμενο βομβαρδισμό τον Απρίλιο, όταν εκατοντάδες drones και πύραυλοι από το Ιράν είχαν εκτοξευθεί κατά του Ισραήλ.

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν διέταξε τον αμερικανικό στρατό να «βοηθήσει στην άμυνα του Ισραήλ» και να καταρρίψει ιρανικούς πυραύλους. Τόσο ο Μπάιντεν όσο και η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η υποψήφια των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, παρακολουθούσαν την επίθεση από την αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου, αναφέρει η Daily Mail.

Πηγή: Facebook / Zaid M. Al-Abbadi

Πηγή: Facebook / Zaid M. Al-Abbadi

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ιράν «έκανε ένα μεγάλο λάθος» και ότι «θα πληρώσει» για την επίθεση, προαναγγέλλοντας μια «σημαντική αντεπίθεση». Οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, εξετάζουν αν θα πλήξουν τις πετρελαϊκές υποδομές στο Ιράν.

Το Ιράν, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι το 90% των πυραύλων του κατάφεραν να διαπεράσουν το ισραηλινό αμυντικό σύστημα. Ωστόσο, το Ισραήλ διέψευσε τον ισχυρισμό, αναφέροντας ότι η πλειονότητα των πυραύλων αναχαιτίστηκε, με τη βοήθεια και των αμερικανικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι Ιρανικοί Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν ότι θα προχωρήσουν σε «συντριπτικά χτυπήματα» κατά του Ισραήλ, εάν η χώρα αντιδράσει στις επιθέσεις. Σε δήλωσή τους, που δημοσίευσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, ανέφεραν: «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς αντιδράσει στις ιρανικές επιχειρήσεις, θα αντιμετωπίσει συντριπτικά χτυπήματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις