Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για λαζάνια με σκορδόψωμο - Μια παραλλαγή του κλασικού πιάτου

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Μια πρωτότυπη παραλλαγή της κλασικής συνταγής για λαζάνια

Η Hollie Wood, δημιουργός συνταγών, ετοίμασε μια συνταγή για απολαυστικά λαζάνια με μια ασυνήθιστη πινελιά.

Τα λαζάνια είναι ένα κλασικό φαγητό, το οποίο τυπικά περιλαμβάνει στρώσεις από λαχανικά, λαζάνια και μπεσαμέλ καλυμμένα με τυρί. Όμως, η Hollie Wood προτείνει μια ιδιαίτερη παραλλαγή της εμβληματικής συνταγής προσθέτοντας σκορδόψωμο.

Μια πρωτότυπη παραλλαγή της κλασικής συνταγής για λαζάνια
Η Hollie, συγγραφέας του «Dinner At Hol’s», μοιράζεται τακτικά εύκολες συνταγές για όλη την οικογένεια. Ως μέρος της σειράς της «15 ημέρες γρήγορου και εύκολου φαγητού» στο Instagram, η Hollie επέδειξε την καινοτόμο προσέγγισή της για τα παραδοσιακά λαζάνια.

 Αντικαθιστώντας τις στρώσεις ζυμαρικών, η Hollie δημιούργησε μια νέα εκδοχή της κλασικής συνταγής για λαζάνια με μια βάση μπολονέζ, καλυμμένη με φέτες σκορδόψωμου, μπεσαμέλ και τυρί.

Ανακαλύψτε μια φανταστική συνταγή για λαζάνια με αρωματισμένο παξιμάδι σκόρδου. Αυτή η πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για κάθε είδους γιορτή ή καθημερινό δείπνο.

Υλικά

1 μπαγκέτα σκορδόψωμο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιο 5%
150 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές, κομμένες σε φέτες ή κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ιταλικά μυρωδικά
1 κύβος ζωμού βοδινού
500 γρ. πασσάτα

Για τη μπεσαμέλ:

 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300ml γάλα
1 κουταλάκι του τσαγιού μουστάρδα (προαιρετικά)
120 γρ. τυρί
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες

  • Ψήστε το σκορδόψωμο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον, τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, τον κύβο ζωμού, τα ιταλικά μυρωδικά, το πασσάτα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι.
  • Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Προσθέστε τη μουστάρδα, το τυρί και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα βαθύ ταψί, τοποθετήστε τη μπολονέζ, προσθέστε τις φέτες παξιμαδιού και καλύψτε με τη μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί.
  • Ψήστε στο φούρνο ή κάτω από τη σχάρα μέχρι να ροδίσει.
  • Σερβίρετε και απολαύστε.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life