Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: «Πετάει» το πιτόγυρο- Στα 4 ευρώ, με προοπτική τα 4,5 μέχρι τα Χριστούγεννα

Πάτρα: «Πετάει» το πιτόγυρο- Στα 4 ευρώ,...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η τιμή του αναμένεται ότι θα πάρει ακόμα ένα 10%

Το πιτόγυρο, μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μοιάζει πια να είναι είδος πολυτελείας.

Οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι αναγκάζονται να αυξάνουν συνεχώς τις τιμές, καθώς οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες είναι συνεχείς, ενώ και το ρεύμα παραμένει «βραχνάς» για εκείνους.

Η τιμή στο πιτόγυρο στην Πάτρα, έχει φτάσει τα 4 ευρώ, ενώ το σουβλάκι των 120γρ. στα 2.30 ευρώ. Με τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, η τιμή στο πιτόγυρο, να αναμένεται να εκτιναχθεί ακόμα περισσότερο, μέχρι τα Χριστούγεννα και να εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει και 4.50 ευρώ.

«Τα αυξημένα τιμολόγια του ρεύματος και του υγραερίου αλλά και η αύξηση 10% στο κοτόπουλο και στο χοιρινό, τις τελευταίες 60 ημέρες. Αυτά είναι στα «συστατικά» που έχουν οδηγήσει την τιμή του πιτόγυρου στην Πάτρα στα 4 ευρώ και στο σουβλάκι στα 2.30 ευρώ ενώ όπως υπολογίζουμε μέχρι τις γιορτές θα πάρουν ένα συν 12% επάνω» επισημαίνει στο thebest.gr o αντιπρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και ψητοπώλης Θάνος Παπανικολόπουλος.

Η εκτίμηση για νέα αύξηση

Όπως εκτιμά ο κ. Παπανικολόπουλος, η τιμή του πιτόγυρου μέχρι τα Χριστούγεννα, αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει τα 4.50 ευρώ. «Οι πιο δραματικές αυξήσεις σημειώνονται κυρίως τις περιόδους των γιορτών. Κάθε χρόνο, τα κρέατα, εκείνες τις εποχές παίρνουν αυξήσεις. Συνήθως το χοιρινό ανεβαίνει ένα 10% και το κοτόπουλο με το μοσχάρι παίρνουν επάνω ένα 8%. Πιστεύω, ότι λόγω αυτών των ανατιμήσεων, η τιμή στο πιτόγυρο θα πάρει ακόμα ένα 10%, φτάνοντας τα 4.50 ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι η ντομάτα, η πατάτα, το τζατζίκι και γι’ αυτά έχει δουλέψει πολύς κόσμος. Η ντομάτα είναι «χρηματιστήριο» για παράδειγμα αυτή την εποχή είναι σε καλή τιμή αλλά όσο προχωράμε στο χειμώνα που δεν υπάρχει παραγωγή, η τιμή της αυξάνεται».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις