Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Η ΔΟΕ απαιτεί απεμπλοκή από την πυγμαχική ΙΒΑ

Η ΔΟΕ απαιτεί απεμπλοκή από την πυγμαχική ΙΒΑ

Μαίνεται η ρήξη στην διεθνή πυγμαχία

Με επιστολή της προς 206 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές (μεταξύ αυτών και της ελληνικής) η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) απαιτεί την απεμπλοκή των εθνικών ομοσπονδίων πυγμαχίας από την IBA διαφορετικά θα χάσουν όλα τα δικαιώματα εντός Ολυμπιακού κινήματος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (με ισχυρό έρεισμα στα σωματία της Πάτρας), είναι μια από αυτές που συνεχίζουν να στηρίζουν την ΙΒΑ του Ρώσου Ουμάρ Κρέμλεφ και φαίνεται ξεκάθαρα στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Αυτό που απαιτεί η ΔΟΕ από την ΕΟΕ (και άλλες 205 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπής) είναι να διακόψουν κάθε σχέση με τις εθνικές τους ομοσπονδίες που δε συμμορφώνονται με την οδηγία της. Δηλαδή να αποκηρύξουν την IBA και να συστρατευτούν με το νέο φορέα που δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψει της ΔΟΕ, την World Boxing.

Από το 2023 η ΔΟΕ ζητά από τις εθνικές ομοσπονδίες να λειτουργήσουν προς συμφέρον των αθλητών τους προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο ο Κρέμλεφ και η ΙΒΑ παραμένουν ισχυροί στην παγκόσμια πυγμαχική κοινότητα και έτσι η ΔΟΕ έπαιξε το τελευταίο της χαρτί ασκώντας πίεση μέσω των Ολυμπιακών επιτροπών.
Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας;

Αν η ΕΟΠ και ο πρόεδρος της Χάρης Μαριόλης δεν αποκηρύξουν την ΙΒΑ προσχωρώντας στην World Boxing χάνουν τη θέση στην ολομέλεια της ΕΟΕ και μαζί χάνεται και η ψήφος της πυγμαχίας στις επερχόμενες εκλογές για τον πρόεδρο της ΕΟΕ (μείον μία ψήφος δηλαδή για τον Κούβελο).

Ενδεχομένως την ΕΟΠ να μην την απασχολεί άμεσα το ζήτημα καθώς η ΙΒΑ συνεχίζει να διοργανώνει αγώνες. Επίσης οι Ολυμπιακοί του Λος Άντζελες αργούν ακόμα και αυτή τη στιγμή η πυγμαχία είναι επίσημα εκτός προγράμματος.

Από την άλλη όμως, η ΕΟΠ χάνει την έδρα της στην ολομέλεια και ο Ισίδωρος Κούβελος μια δική του ψήφο στην πολύ κλειστή αναμέτρηση για την προεδρική καρέκλα που δεν αποκλείεται να κριθεί στον… πόντο.

https://sportsfeed.gr/i-doe-apaitei-apemploki-apo-tin-iva/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports