Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μ. Ανατολή: Συνεχίζει τα χτυπήματα το Ισραήλ - Ο στόχος

Μ. Ανατολή: Συνεχίζει τα χτυπήματα το Ισ...

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Λίβανο, Γάζα, Δυτική Όχθη και Συρία

Σε τέσσερα μέτωπα επιχειρεί το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, σε Λίβανο, Γάζα, Δυτική όχθη και Συρία. Στη Βηρυτό, βομβάρδισε κτίρια στοχεύοντας τον πιθανό διάδοχο του Νασράλα προκειμένου να εξοντώσει όλη την ιεραρχία της Χεζμπολάχ.

Στη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανάμεσά τους και ο τοπικός ηγέτης της Χαμάς. Στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών, έκλεισε το πέρασμα Μασναά, από όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαφύγει. Ανοιχτό άφησε ο Αμερικανός Πρόεδρος το ενδεχόμενο το Ισραήλ να πλήξει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν, βάζοντας φωτιά στις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού.

Νωρίοτερα, ο IDF ανακοίνωσε, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, ότι μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μια σήραγγα μήκους 3,5 χιλιομέτρων που διέσχιζε τον Λίβανο και τη Συρία και η οποία, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ για τη λαθραία μεταφορά ιρανικών όπλων. Σύμφωνα με τις IDF, η σήραγγα λειτουργούσε από τη Μονάδα 4400 της Χεζμπολάχ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την παράδοση όπλων από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του στο Λίβανο.

Διάγγελμα από τον Αλί Χαμενεΐ: «Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ»

Το πρώτο διάγγελμα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απηύθυνε νωρίτερα ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, παρουσιάζοντας τις προθέσεις της Τεχεράνης. Ο ίδιος είχε ένα τουφέκι στο πλευρό του. «Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ» τόνισε.

«Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν μια νόμιμη πράξη, το ίδιο και η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ» είπε ακόμη. «Η επιχείρηση των ενόπλων μας δυνάμεων πριν από λίγες νύχτες ήταν απολύτως νόμιμη» είπε. Έκανε λόγο για την πυραυλική επίθεση ως την «ελάχιστη τιμωρία για τα εγκλήματα του Ισραήλ». Ενώ πρόσθεσε: «Αυτό που έχει συσσωρευτεί από την πρόσφατη συμπεριφορά του Ισραήλ αυξάνει την οργή και ενισχύει τα κίνητρα αντίστασης».

Κατά χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μεγάλο Τέμενος της Τεχεράνης για να τον ακούσουν ενώ φώναζαν «η κατάρα του Θεού να πέσει στο Ισραήλ».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, ότι ετάφη προσωρινά ο Νασράλα σε μυστική όμως τοποθεσία και ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά αυτή η πηγή, θα ακολουθήσει δημόσια κηδεία.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο, αλλά και οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του βόρειου Ισραήλ.  Επίσης, φαίνεται από την πλευρά των ισραηλινών δυνάμεων, πως υπάρχει μια μορφή ανασύνταξης των δυνάμεων και ενίσχυσης με επιπλέον τμήματα, με επιπλέον ταξιαρχίες, με επιπλέον κόσμο, ο οποίος καλείται στο βόρειο μέτωπο.

Φρουροί της Επανάστασης: Το Ιράν θα πλήξει ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου αν δεχθεί επίθεση
Το Ιράν θα στοχεύσει ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου αν το Ισραήλ του επιτεθεί, προειδοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Αλί Φαντάβι, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN.

«Αν οι κατοχικές δυνάμεις προβούν σε ένα τέτοιο λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις πηγές ενέργειας, τις εγκαταστάσεις και όλα τα διυλιστήρια και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου», τόνισε ο Φαντάβι.

Το Ιράν λέει ότι μια κατάπαυση πυρός στον Λίβανο θα πρέπει να είναι ταυτόχρονη με μια στη Γάζα
Η Τεχεράνη στηρίζει τις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός στον Λίβανο υπό τον όρο ότι θα έχει τη στήριξη της Χεζμπολάχ και θα είναι ταυτόχρονη με μια κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα από τη Βηρυτό ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες για μια κατάπαυση πυρός υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα είναι αποδεκτή από τον λιβανικό λαό, αποδεκτή από την αντίσταση και τρίτον, θα συγχρονιστεί με μια κατάπαυση πυρός στη Γάζα», δήλωσε.

Ο πλέον υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Ιράν δήλωσε επίσης ότι η παρουσία του στη Βηρυτό σε «αυτές τις δύσκολες συνθήκες» είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το Ιράν στέκεται στο πλευρό του Λιβάνου και στηρίζει τους σιίτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις