Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο στη Σικελία: Ο Μάικ Λιντς πέθανε από πνιγμό - Άγνωστη ακόμη η αιτία θανάτου της κόρης του

Ναυάγιο στη Σικελία: Ο Μάικ Λιντς πέθανε...

Γιατί το σκάφος βυθίστηκε γρήγορα, αναζητά και βρετανική έρευνα

Η αιτία θανάτου του εκατομμυριούχου μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς έχει καταγραφεί ως πνιγμός, αλλά η αιτία θανάτου της κόρης του εξακολουθεί να ερευνάται μετά το ναυάγιο του Bayesian στη Σικελία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει ο Guardian.

Επτά από τα 22 άτομα που επέβαιναν στο Bayesian πέθαναν όταν βυθίστηκε σε καταιγίδα τον Αύγουστο. Την Παρασκευή, οι έρευνες για τους θανάτους των τεσσάρων Βρετανών υπηκόων – του 59χρονου Λιντς, της κόρης του, Χάνα, 18 ετών, και Τζούντι και Τζόναθαν Μπλούμερ, 71 και 70 ετών – ξεκίνησαν και αναβλήθηκαν στο ιατροδικαστήριο του Ίπσουιτς.

Ο επιμελητής Μάικ Μπράουν, από την αστυνομία του Σάφολκ, είπε ότι ο θάνατός τους προέκυψε όταν «για λόγους που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, το σκάφος βυθίστηκε γρήγορα» μεταξύ 4.15 π.μ. και 4.45 π.μ. στις 19 Αυγούστου, στη Σικελία. Είπε επίσης ότι οι έρευνες ξεκίνησαν μέσα σε λίγες ώρες και διήρκεσαν αρκετές ημέρες και τα πτώματα βρέθηκαν αργότερα στις καμπίνες του πλοίου.

Ο αξιωματικός είπε ότι η ώρα θανάτου και για τα τέσσερα άτομα καταγράφηκε στις 5 το πρωί της ίδιας ημέρας. Καθεμία από τις τέσσερις ανακρίσεις άνοιξε χωριστά και αναβλήθηκε για τις 15 Απριλίου 2025.

 Ο Μπράουν είπε ότι το Bayesian βρισκόταν 0,8 ναυτικά μίλια από την ακτή του Πορτιτσέλο της Σικελίας όταν βυθίστηκε και μετέφερε 12 μέλη πληρώματος και 10 επιβάτες. Είπε στον ιατροδικαστή ότι η προσωρινή ιατρική αιτία θανάτου του Λιντς καταγράφηκε ως πνιγμός μετά από νεκροψία από την καθηγήτρια Antonia D'Argo. Ο θάνατος του Λιντς επιβεβαιώθηκε στις 22 Αυγούστου.

Ο αστυνομικός είπε ότι η ιατρική αιτία του θανάτου παραμένει υπό διερεύνηση για την κόρη του μεγιστάνα, Χάνα Λιντς. 

Ο Μπράουν είπε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα από το Τμήμα Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (MAIB) για να κατανοήσει πώς βυθίστηκε το Bayesian και οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν τις δικές τους ποινικές έρευνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις