Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κιάρα Φεράνι: Οι εισαγγελείς ζητούν να δικαστεί για «φιλανθρωπική» απάτη

Κιάρα Φεράνι: Οι εισαγγελείς ζητούν να δ...

Την απόφαση θα πρέπει να επικυρώσει δικαστικό συμβούλιο

Η Εισαγγελία του Μιλάνου, στην Ιταλία, ανακοίνωσε ότι ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη η ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι, η οποία κατηγορείται ότι εξαπάτησε τους «ακολούθους» της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ψευδή φιλανθρωπική εκστρατεία ώστε να ωφεληθεί οικονομικά η ίδια.

Στη Φεράνι έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, ενώ η απόφαση του εισαγγελέα αφορά «απάτη με την επιβαρυντική περίσταση της εκμετάλλευσης περιστάσεων, τόπου και προσώπου».

Οι έρευνες της οικονομικής εισαγγελίας αφορούσαν τρεις υποτιθέμενες φιλανθρωπικές εκστρατείες τις οποίες πραγματοποίησε η Κιάρα Φεράνι μεταξύ 2021 και 2022 μέσω δύο εταιρειών της τα Χριστούγεννα του 2022, οι οποίες αποκόμισαν κέρδη 400 χιλιάδων ευρώ η μία και 675 χιλιάδων η άλλη. Επίσης, έκανε ακόμη δύο εκστρατείες το Πάσχα του 2021 και το Πάσχα του 2022, από τις οποίες αποκόμισε 750 χιλιάδες και 2,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία η Φεράνι δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι η υψηλότερη τιμή στην οποία πωλήθηκαν τα προϊόντα συνδεόταν με φιλανθρωπικούς σκοπούς και δεν κατέστη δυνατό να αποδειχθεί τι ποσά αποδόθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η Ιταλίδα ινφλουένσερ είναι αθώα και πως αυτό θα αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη. Η εταιρεία Balocco, τα προϊόντα της οποίας πωλήθηκαν στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών ενεργειών της Φεράνι (σοκολάτες και σοκολατένια αυγά κ.λπ.), που επίσης ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για απάτη, υποστηρίζει επίσης ότι θα αθωωθεί κατά τη δικαστική διαδικασία.

Η διάταξη εις βάρος της (το προηγούμενο στάδιο πριν της απαγγελθεί κατηγορία) αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, ότι πραγματοποίησε διαφημιστικές εκστρατείες «με στόχο την παραπλάνηση των καταναλωτών». Για να παραπεμφθεί σε δίκη η Φεράνι θα πρέπει να επικυρώσει τη διάταξη του εισαγγελέα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight