Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κάλεσμα σε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5/10/2024

Πάτρα: Κάλεσμα σε αντιπολεμικό-αντιιμπερ...

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου, απευθύνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πάτρας

Κάλεσμα σε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5/10/2024 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου απευθύνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πάτρας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στην στρατιωτική βάση της Ανδραβίδας, η νατοϊκη άσκηση “Ramstein Flag”, με συμμετοχή 14 χωρών του ΝΑΤΟ και εκατοντάδων στρατιωτικού προσωπικού.Η διοργάνωση της νατοϊκής άσκηση από την ελληνική κυβέρνηση, στο φόντο της κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και στην Μέση ανατολή, αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη. Πρόκειται για κανονική πρόβα πολέμου.

Συμπίπτει με την έναρξη της χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο, η οποία έχοντας την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ,  βυθίζει όλη την περιοχή στο χάος  του πολέμου. Το Ισραήλ σπέρνει θάνατο, μίσος, προσφυγιά, κρατική τρομοκρατία, ενώ συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Η άσκηση συνδέεται άμεσα με τα πολεμοκάπηλα σχέδια ΕΕ-ΝΑΤΟ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που θυσιάζει τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες, στο βωμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Είναι ενδεικτικό πως από τα 3 δις ευρώ επιπρόσθετες δαπάνες της κυβέρνησης στον προϋπολογισμό του 2025, τα 2,6 θα δαπανηθούν για νέες φρεγάτες και αγορά πολεμικού υλικού.

Είναι αναγκαίο να ενταθεί η πάλη των εργαζομένων και των λαών, για την συγκρότηση μαζικoύ αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στην πολεμική προετοιμασία και τις επεμβάσεις, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στον πολιτικό αυταρχισμό που εντείνεται και γενικεύεται. Αυτός ο αγώνας θα πρέπει να συνδεθεί με τη πάλη για αυξήσεις στους μισθούς/συντάξεις, για αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση, για να ηττηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και όσων συναινούν σε αυτά.

Για το ελληνικό εργατικό κίνημα, ο πρώτος στόχος αυτής της πάλης πρέπει να είναι η αποτροπή της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στους πολέμους του Ισραήλ και της Ουκρανίας, η έξοδος από το ΝΑΤΟ και η διάλυσή του.

Το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, όπως και στην Ελλάδα, δίνει διαρκώς το παρών και πιέζει τις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις με μαζικές αντιπολεμικές διαδηλώσεις για τη διακοπή της στήριξης και του εφοδιασμού του Ισραήλ. Πέρυσι ένα κύμα μαχητικών καταλήψεων σάρωσε τα πανεπιστήμια σε Αμερική και Ευρώπη. Τα τελευταία γεγονότα στο Λίβανο είναι βέβαιο ότι θα δώσουν μια νέα ώθηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.      

Δυναμώνουμε τον αγώνα για άμεση διακοπή της κούρσας των εξοπλισμών, των υπέρογκων πολεμικών εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, την άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών προς όφελος των μισθών και των κοινωνικών δαπανών.

Κάτω τα χέρια από το Λίβανο! Λευτεριά στη Παλαιστίνη, για να ηττηθεί η δολοφονική γενοκτονική εκστρατεία των Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στην Υεμένη  και να ανατραπεί η κυβέρνηση του πολέμου, του ρατσισμού, καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις