Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βελτιωμένη η εικόνα των πύρινων μετώπων στην Ηλεία - Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕ...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΑΚΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Με διάσπαρτες εστίες, χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Την κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διενέργεια έρευνας, προκάλεσε το γεγονός ότι στην Ηλεία από το πρωί έως αργά το απόγευμα έχουν ξεσπάσει 9 φωτιές, κάποιες εξ αυτών απανωτά, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και εγείροντας πολλές υποψίες.

Επικίνδυνες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας, στης Ηλεία, εξαιτίας των δυνατών νοτίων ριπαίων ανέμων.

Η φωτιά ξέσπασε βορείως του οικισμού στο Γεράκι. Λόγω της εγγύτητας του πύρινου μετώπου με τα γύρω χωριά, εκδόθηκε προληπτικά “112” για την απομάκρυνση των κατοίκων προς Αμαλιάδα, για τις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα και ετοιμότητα για το Χάβαρι, ενώ έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

 Πλέον η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες που βγάζουν μόνο καπνό ενώ έχει ανέβει αισθητά και η υγρασία. Στην περιοχή κάηκαν κάποιες αγροικίες, χωρίς να υπάρχει ακόμη ακριβής αριθμός.

Ένας πυροσβέστης δασοκομάντο από την 6η ΕΜΟΔΕ Πατρών, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πόδι με συντριπτικό κάταγμα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο που επιχειρούσε στο σημείο, αρχικά στο Νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

 Στο σημείο έχει μεταβεί ο Υπαρχηγός του ΠΣ, Νίκος Ρουμελιωτης και μεταβαίνει και ο Αρχηγός του ΠΣ, Θεοδωρος Βάγιας. Μαζί με τις νέες ενισχύσεις που κατέφτασαν, πλέον επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, και μέχρι το τελευταίο φως 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό.

Λίγα λεπτά με την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς στο Γεράκι, ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στην Ηλεία, σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου, στον δήμο Λασιώνος, η οποία πλέον έχει οριοθετηθεί.

Στην Ηλεία, ξέσπασε όμως το απόγευμα και τρίτο πύρινο μέτωπο, αυτή την φορά σε χαμηλή βλάστηση και ελώδη έκταση με καλαμιές, στη Νέα Μανωλάδα, όπου πλέον υπάρχουν ενεργές εστίες μόνο εντός του βάλτου, χωρίς καμία επικινδυνότητα.

Εννέα πυρκαγιές από το πρωί

 Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική από το πρωί στην περιοχή της Ηλείας έχουν εκδηλωθεί εννέα πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσής τους.

ΠΗΓΗ news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις