Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεία Ιωνά Καρούση: «Θα μπορούσε να συγχωρέσει ακόμη και τους δολοφόνους του»

Κηδεία Ιωνά Καρούση: «Θα μπορούσε να συγ...

Συγκλονιστικό το τελευταίο αντίο από τον πατέρα του - Θρήνος σε Τελ Αβίβ και Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θρήνου, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 26χρονο Ιωνά Καρούση, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τρίτη, στη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο Τελ Αβίβ.

Συγκλoνιστικός ήταν ο σύντομος αποχαιρετισμός του πατέρα του Ιωνά, Δημήτρη Καρούση, διακεκριμένου νευρολόγουμε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε τον γιο του «πρεσβευτή της ειρήνης» και βαθιά συγκινημένος είπε πως «ο Ιωνάς θα μπορούσε να συγχωρέσει ακόμη και τους δολοφόνους του».

Η μητέρα του 26χρονου Ιωνά, Ράνια, δεν σταμάτησε να κλαίει και να μονολογεί πως ο θάνατός του ήταν άδικος. 

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ σε βαρύ κλίμα, καθώς η οικογένεια του είναι συντετριμμένη από την δολοφονία του. 

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, τελέστηκε επιμνημόσηνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφία, παρουσία επίσης συγγενών και φίλων. 

 Ο 26χρονος Ιωνάς κατείχε διπλή υπηκοότητα, ελληνική και ισραηλινή. Γεννηθείς στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998 στο Τελ Αβίβ, μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, έχοντας πάντα στενές σχέσεις με την Ελλάδα και την πόλη καταγωγής του, τη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, ενώ τελευταία εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Κέντρο Νευροανοσολογίας, σε ένα έργο καταγραφής και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις