Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα τελειώσει ο κόσμος; Η πρόβλεψη του Ισαάκ Νεύτωνα για τη χρονιά του τέλους

Πότε θα τελειώσει ο κόσμος; Η πρόβλεψη τ...

Μια προφητεία του 1704

Ο Ισαάκ Νεύτωνας προέβλεψε κάποτε ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2060.

 Έχουν υπάρξει αμέτρητες προβλέψεις για την αποκάλυψη, από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο τον πρώτο αιώνα μ.Χ. μέχρι ανώνυμους «ταξιδιώτες του χρόνου» στο TikTok.

Ωστόσο, όταν μια τέτοια πρόβλεψη προέρχεται από τον πατέρα της σύγχρονης επιστήμης, αξίζει ίσως να την προσέξουμε, αναφέρει η Daily Star.

 
Ο Νεύτωνας, ο οποίος έκανε πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη φυσική και τα μαθηματικά, διατύπωσε τη θεωρία ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει το 2060.

Όταν έγραψε τους λεπτομερείς υπολογισμούς του το 1704, η ημερομηνία αυτή μπορεί να φαινόταν πολύ μακρινή.

 
Σήμερα, όμως, απέχει μόλις 36 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί από εμάς θα μπορούσαν να είναι ακόμα εδώ όταν φτάσει αυτή η ημερομηνία.

 
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου ένας στους επτά ανθρώπους πιστεύει ότι θα γίνει μάρτυρας του τέλους του κόσμου κατά τη διάρκεια της ζωής του.

 

Ο Νεύτωνας κατέληξε στη συγκεκριμένη ημερομηνία του τέλους του κόσμου μέσα από τη σχολαστική μελέτη της Βίβλου και άλλων θρησκευτικών κειμένων, προβλέποντας ότι ο σημερινός κόσμος θα αντικατασταθεί από μια κυριολεκτική «Βασιλεία των Ουρανών» στη Γη.

Είχε την πεποίθηση ότι ο Χριστός θα επέστρεφε στα μέσα του 21ου αιώνα, βασιλεύοντας για μια χιλιετία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εβραϊκός λαός θα εγκαθίδρυε «μια ακμάζουσα και αιώνια Βασιλεία» στο Ισραήλ.

 
Στην παλιά αγγλική γλώσσα της εποχής του, ο Νεύτωνας έγραψε: «Έτσι λοιπόν ένας χρόνος και μισός χρόνος είναι 42 μήνες ή 1260 ημέρες ή τριάμισι χρόνια, αναλογίζοντας δώδεκα μήνες σε ένα έτος και 30 ημέρες σε ένα μήνα, όπως γινόταν στο ημερολόγιο του αρχέγονου έτους.

«Και αφού οι ημέρες των βραχύβιων θηρίων τίθενται για τα έτη των ζωντανών βασιλείων, η περίοδος των 1260 ημερών, αν χρονολογηθεί από την πλήρη κατάκτηση των τριών βασιλέων το 800 μ.Χ., θα τελειώσει το 2060 μ.Χ.».

 
«Μπορεί να τελειώσει αργότερα», σημείωσε ο Νεύτωνας, «αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να τελειώσει νωρίτερα».

Ο ειδικός του Νεύτωνα, Stephen D Snobelen, αποκάλυψε ότι ενώ οι μελετητές γνώριζαν την πρόβλεψη του Νεύτωνα εδώ και αρκετό καιρό, μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό.

 
«Για πολλούς, η αποκάλυψη ότι ο Νεύτων ήταν ένας παθιασμένος πιστός που έπαιρνε στα σοβαρά τη βιβλική προφητεία ήταν κάτι σαν σοκ», έγραψε.

Ο Snobelen σημείωσε ακόμη ότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να κάνουν προβλέψεις για την ημέρα της καταστροφής: «Περιέργως, μερικούς μήνες αφότου κυκλοφόρησε η ιστορία για το 2060, ο σερ Μάρτιν Ρις, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες σήμερα, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Our Final Hour («Η τελευταία μας ώρα»), στο οποίο υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη φυλή έχει μόνο πενήντα-πενήντα πιθανότητες να επιβιώσει τον 21ο αιώνα».

 
Με τις καθημερινές ειδήσεις να είναι γεμάτες με την απειλή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και μια νέα πανδημία να στοιχειώνει τους εφιάλτες των επιστημόνων, δεν είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο κόσμος μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα του τέλους.

Αν μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της Βρετανίας, μας έχουν απομείνει περίπου 30 χρόνια, οπότε ας τα απολαύσουμε.

πηγή newsbomb.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις