Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest Εκλογές ΗΠΑ 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Τι είναι το άγαρ-άγαρ

Τι είναι το άγαρ-άγαρ

Δείτε αναλυτικά

H χορτοφαγική εναλλακτική λύση της ζωικής ζελατίνης λέγεται άγαρ-άγαρ ή απλά άγαρ.

Στη γλώσσα των Μαλαισιανών σημαίνει «ζελέ» και δεν είναι άλλο από έναν ζελατινώδη πολυσακχαρίτη που χρησιμοποιείται σε ζελέ, σούπες, σάλτσες, επιδόρπια, παγωτά κ.ά για να σταθεροποιηθούν και να πήξουν. Είναι ένα απολύτως αγνό προϊόν χωρίς χρώμα, γεύση, άρωμα. Στην ουσία πρόκειται για ξηρό εκχύλισμα από κόκκινα θαλάσσια άλγη τα οποία περιέχουν διαλυτές ίνες.

 Στην αγορά θα το βρείτε διάφορες μοορφές όπως νιφάδες, σκόνη ή κόκκους. Το άγαρ-άγαρ χρησιμοποιείται μεν αντί της ζελατίνης, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό από άποψη υφής, οπότε καλό είναι να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες στη συσκευασία του (στα σούπερ μάρκετ) ή να ρωτάμε τους ειδικούς από τα μπαχαράδικα απ’ όπου το αγοράζουμε.

Για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται να διαλυθεί σε νερό ή άλλο υγρό της συνταγής (π.χ. γάλα, χυμός κ.λπ.) μετά από βρασμό, να φτάσει πάνω από τους 82°C. Επειδή είναι φυτικό προϊόν μπορεί να καταναλωθεί από χορτοφάγους, όσους προτιμούν τη vegan διατροφή, όσους νηστεύουν και ακολουθούν ένα ελαφρύ ή υγιεινό διαιτολόγιο.

ΠΗΓΗ cantina.protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life