Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Must see:Το θεατρικό Λονδίνο ανυπομονεί για την μοναδική Κέιτ Μπλάνσετ στο «Γλάρο»

Must see:Το θεατρικό Λονδίνο ανυπομονεί ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το ραντεβού έχει δοθεί στο Barbican Theatre με έναρξη παραστάσεων 26/2- Προβλέπεται βέβαια κατευθείαν sold out

«Συναγερμός» στις τάξεις των απανταχού θεατρόφιλων.

Η πολυβραβευμένη ντίβα του κινηματογράφου και κάτοχος 2 Οσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ, επανέρχεται με το νέο έτος στο θεατρικό Λονδίνο. Η 55χρονη ηθοποιός, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ερμηνεύτριες παγκοσμίως, θα πρωταγωνιστήσει στο αριστούργημα του Αντον Τσέχοφ «Ο Γλάρος». Εξασφάλισε βέβαια το διάσημο ρόλο της Arkadina που θεωρείται «παράσημο» για κάθε πρωταγωνίστρια.

Ο ίδιος ο Ρώσος δραματουργός θεωρούσε το έργο αυτό μια πικρή κωμωδία. Αποτελεί μια υπαρξιακή κραυγή για το ανεκπλήρωτο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανήκει στην αφρόκρεμα των κλασικών κειμένων και είναι γεμάτο με πρωσοποκεντρικές, ψυχογραφικές συγκρούσεις. Πλάι στην Μπλάνσετ θα εμφανιστεί η Εμμα Κόριν που γνωρίσσαμε ως νεαρή Νταιάνα στο «Στέμμα» του Netflix. Θα παίξει επίσης ο ανερχόμενος  Κόντι Σμιτ – Μακφί, που είναι στο καστ της ταινίας για τη Μαρία Κάλλας με την Αντζελίνα Τζολί.

Στην παράσταση συμμετέχει και ο Τομ Μπερκ, πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ «Black Bag».

Ο «Γλάρος» ανεβαίνει σε νέα διασκευή του Ντάνκαν Μακμίλαν και του σκηνοθέτη του θεάματος Τόμας Οστερμάιερ,  στο Barbican Theatre του Λονδίνου. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Απριλίου, με επίσημη πρεμιέρα  στις 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του έργου, «η Arkadina, είναι μια διάσημη ηθοποιός και δυναμική γυναίκα, η παρουσία της οποίας κυριαρχεί τόσο στη σκηνή όσο και στις προσωπικές της σχέσεις. Όταν όμως φτάνει στο εξοχικό της οικογένειας για να περάσει το Σαββατοκύριακο, καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις που την κλονίζουν»

Ο σκηνοθέτης σχολίασε στο BBC News ότι ηθοποιοί σαν την Μπλάνσετ «βγαίνουν μία φορά σε κάθε γενιά» προσθέτοντας: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνουμε την πρώτη μας καλλιτεχνική συνεργασία με αυτή την παραγωγή του Γλάρου στο Barbican και που το Λονδίνο θα ζήσει αυτή την ηθοποιό σε έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς ρόλους, αυτόν της Arkadina. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που δημιουργώ μια νέα καλλιτεχνική σχέση με τον Τομ Μπερκ, ο οποίος θα υποδυθεί τον Trigorin».

(Η τελευταία φορά που η Μπλάνσετ έπαιξε στο θέατρο ήταν στην παράσταση του National Theatre «When We Have Sufficiently Tortured Each Other» το 2019). Αναμένεται  «μάχη» στην προπώληση των εισιτηρίων.

 Ειδήσεις Τώρα

Αννα Βίσση, Καλλιμάρμαρο: Με απίθανη μπέρτα Vrettakos, σε style Woodstock by Σοφία Καρβέλα

Η Τέιλορ Σουίφτ ξεπέρασε τη Rihanna και είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο

Η νύφη Μίλι Μπόμπι Μπράουν: Με κορσέ, σιλουέτα mermaid και total look δαντέλας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View