Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Πώς έφτασε να πολεμά με όλους τους εχθρούς του παράλληλα - Ένας χρόνος από την σφαγή της Χαμάς

Ισραήλ: Πώς έφτασε να πολεμά με όλους το...

Το τίμημα για τους Παλαιστίνιους αμάχους τεράστιο. Περισσότερες από 20.000 γυναίκες και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε ένα σύνολο 41.000 νεκρών από τις ισραηλινές επιχειρήσεις.

Όταν τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, οι ταξιαρχίες Κασάμ αλλά και Παλαιστίνιοι πολίτες κατά χιλιάδες εισέβαλλαν στα εδάφη του Ισραήλ κανένας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει αυτά που διαδραματίζονταν.

Μία από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο, μία από τις χώρες με τις πλέον ικανές μυστικές υπηρεσίες και η χώρα με τα πιο εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης του πλανήτη – μαζί τις ΗΠΑ είχε βρεθεί έρμαιο των τρομοκρατικών διαθέσεων της Χαμάς. Το τίμημα για το Ισραήλ βαρύ: περισσότεροι από 1000 άμαχοι νεκροί, περισσότεροι από 300 στα χέρια της Χαμάς μεταφέρθηκαν όμηροι εντός της Γάζας και τρόμος παντού.


Μέσα σε έναν χρόνο από το «Μαύρο Σάββατο» το Ισραήλ κηρύσει τον πόλεμο σε όλους όσοι βρέθηκαν μπροστά ή πίσω από το σχέδιο της καταστροφής του. Από τις 8 Οκτωβρίου του 2023 μέχρι και σήμερα οι δυνάμεις της χώρας έχουν διαλύσει κυριολεκτικά τη Λωρίδα της Γάζας.

Η χερσαία παρουσία του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα είναι καθολική ενώ νεκρός είναι εδώ και μήνες ο Ισμαήλ Χανίγια, ο άνθρωπος που επί χρόνια βρίσκεται πίσω από κάθε σχέδιο της Χαμάς.

Το τίμημα για τους Παλαιστίνιους αμάχους τεράστιο. Περισσότερες από 20.000 γυναίκες και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε ένα σύνολο 41.000 νεκρών από τις ισραηλινές επιχειρήσεις. Το μέτωπο με τη Χαμάς όμως δεν έχει κλείσει για το Τελ Αβίβ καθώς ακόμη και σήμερα μετά το σαρωτικό πέρασμα του Ισραήλ από τον θύλακα ρουκέτες εξακολουθούν να πέφτουν στα νότια τμήματα του Ισραήλ.


Ανοιχτό μέτωπο έχει το Ισραήλ και με τους Χούθι από την Υεμένη. Πύραυλοι και drones από τα δυτικά της Υεμένης έχουν χτυπήσει στόχους ακόμη και στο Τελ Αβίβ πριν από λίγο καιρό και έχουν μετατρέψει σε κόλαση την διέλευση από το Άντεν για όλα τα δυτικά πλοία. Με τους Χούθι έχουν ανοιχτά εμπλακεί και οι σύμμαχοι του Ισραήλ, ΗΠΑ και Βρετανία οι οποίες έχουν μέσα σε έναν χρόνο χτυπήσει από τον αέρα πολλές φορές στόχους στο μεγάλο λιμάνι στα νότια της Αραβικής χερσονήσου. Για το Τελ Αβίβ οι Χούθι δεν είναι αμελητέα ποσότητα και είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσουν μετά τον Λίβανο και το Ιράν να απαλείψουν και αυτή την απειλή.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου ο ίδιος και όχι η χώρα του, εκτός από τα στρατιωτικά έχει και ένα δικό του ανοιχτό μέτωπο αυτό με την κοινωνία. Ο Νετανιάχου δεν έχει καταφέρει να φέρει πίσω τους ομήρους της 7ης Οκτωβρίου και οι διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ ήταν μέσα στο χρόνο εβδομαδιαίες και μαζικές. Η κλιμάκωση του μετώπου στον Βορρά και ο στόχος της εξάλειψης της Χεζμπολάχ έχει προσωρινά «παγώσει» τις εσωτερικές επιθέσεις. Το πρόβλημα όμως είναι εκεί και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

 

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις