Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι ντελιβεράδες της Αχαΐας "μαρσάρουν" στην πλατεία Γεωργίου- Τι ζητούν - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Οι ντελιβεράδες της Αχαΐας "μαρσάρο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα

Οι διανομείς του σωματείου αυτοαπασχολούμενων διανομέων Αχαΐας πάτησαν φρένο το μεσημέρι της Δευτέρας και από τις 12:00 έως τις 16:00, κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου ενημερώνοντας για τα αιτήματά τους, που στόχο έχουν την επαγγελματική τους αναγνώριση και βιωσιμότητα ως κλάδος.

Στόχος της συγκέντρωσης των ντελιβεράδων και στην Πάτρα είναι η ανάδειξη του βασικού ζητούμενου της κινητοποίησής τους, δηλαδή της συλλογικής σύμβασης την οποία θέλουν να συνάψουν ώστε τα δικαιώματά τους να είναι ευκρινή και να μην καταστρατηγούνται. Σε κάθε περίπτωση ζητούν υποστήριξη στις διαπραγματεύσεις που κάνουν με γνωστές πλατφόρμες στις οποίες απασχολούνται.

Τόσο ο πρόεδρος του σωματείου αυτοαπασχολούμενων διανομέων Αχαΐας Αλέξανδρος Αγγελής, όσο και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Οικονομόπουλος, μίλησαν στην κάμερα του THEBEST.

 

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου μιλούν στο THEBEST

Αναλυτικά τι ζητούν οι διανομείς

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Κύριο ζητούμενο των διανομέων είναι η διασφάλιση δίκαιων και σταθερών συνθηκών εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα οι διανομείς απαιτούν την επαναφορά του πίνακα αμοιβών, διαφάνεια στην κατανομή των παραγγελιών, σταθερή χιλιομετρική αποζημίωση, καθορισμό κατώτατης αμοιβής ανά ενεργή ώρα, την προσφορά τουλάχιστον 3 έργων ανά ώρα σύνδεσης για όλους τους συνεργάτες, καθώς και έναν μέσο όρο αμοιβών που να μην υπολείπεται των 11,5€/ενεργή ώρα. Ζητούν επίσης τη δωρεάν παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε νέες συνεργασίες και χρηματική αποζημίωση για τη χρήση προσωπικού κράνους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις