Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρουλάκης στην Αχαΐα, Δούκας στην Πάτρα- Η «τρελή;» αύξηση στην Κάτω Αχαΐα- Τι λένε οι εκπρόσωποι των δύο «μετώπων»

Ανδρουλάκης στην Αχαΐα, Δούκας στην Πάτρ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το δίδυμο Νίκος Ανδρουλάκης – Χάρης Δούκας θα κονταροχτυπηθεί την ερχόμενη Κυριακή για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Το δίδυμο Νίκος Ανδρουλάκης – Χάρης Δούκας θα κονταροχτυπηθεί την ερχόμενη Κυριακή για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μετά από ένα πρώτο γύρο που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Στελέχη των δυο «στρατοπέδων» στην Αχαΐα, μιλούν στο thebest.gr, κάνοντας απολογισμό της χθεσινής πρώτης κάλπης, ενώ αναφέρονται και στην επόμενη ημέρα.

Ο πολιτευτής και πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Καρβουνιάρης, που «αγκάλιασε» την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέρει: «Οι χθεσινές κάλπες των εσωκομματικών εκλογών, απέδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια μεγάλη παράταξη και όχι ένα μικρό κόμμα. Ακόμα και όσοι είχαν την ελάχιστη αμφιβολία περί αυτού, τώρα έχουν πειστεί και από τη συμμετοχή στη διαδικασία αλλά  και με τον τρόπο που έγινε, που ούτε το ένα, ούτε το άλλο θυμίζει τι έχει γίνει σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων πολιτικών φορέων. Τώρα, έχουμε μια δεύτερη κάλπη, μια διαδικασία μεταξύ δυο υποψηφίων. Νομίζω ότι με στιβαρό χέρι, ξεκάθαρες θέσεις και έναν αγώνα, ο οποίος ήταν κοπιώδης τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια αλλά οδήγησε σε ορατά αποτελέσματα, θα μπορέσουμε να καταφέρουμε το στόχο μας που είναι να αγκαλιάσουμε τα πλατιά κομμάτια της κοινωνίας και κυρίως τη μεσαία τάξη και τους ανίσχυρους οικονομικά και να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση της χώρας».

Υπάρχει ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου στην κάλπη, τόσο στην επικράτεια όσο και στην Αχαΐα; «Υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση για τις 300.000 των πολιτών που ήρθαν να ψηφίσουν, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους ευελπιστούμε να τους κρατήσουμε αλλά και να τους πολλαπλασιάσουμε. Στην Αχαΐα, κυμανθήκαμε στα ίδια επίπεδα, με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Επίσης, είναι ευχάριστο ότι διαπιστώσαμε ότι υπήρξαν πολλές αιτήσεις για νέα μέλη, που σημαίνει ότι πολλοί φίλοι που ψήφισαν την προηγούμενη φορά, αυτή τη φορά θέλησαν να συμμετέχουν πιο ενεργά, κάνοντας αίτηση για να γίνουν μέση του ΠΑΣΟΚ».  

Από την πλευρά του, το μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γιανναδάκης και υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, επεσήμανε: «Από την χθεσινή κάλπη, φαίνεται ότι ο κόσμος συνηγόρησε σε ένα τρίπτυχο, που είναι πολιτική αλλαγή, συλλογική ηγεσία και προοπτική, όχι στη στασιμότητα. Αυτό είναι το πιο καθαρό μήνυμα των εσωκομματικών εκλογές του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά, την συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες της Αχαΐας αυξήθηκε στους επιμέρους δήμους αλλά στο σύνολό της, δεν υπήρξε ιδιαίτερη μεταβολή. Ουσιαστικά έχουμε περίπου 1.300 ψηφοδέλτια αύξηση αλλά η Αχαγιά πήγε από 640 στα 1.400 η κάλπη, δηλαδή η μεταβολή στην κάλπη στην Πάτρα ήταν 2%, που η Πάτρα είναι η «μεγάλη» κάλπη» και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, για εμάς είναι όλα ανοιχτά. Οι κάλπες είναι αδειανές και πάμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε» κατέληξε ο κ. Γιανναδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κάτω Αχαΐα, υπήρξαν εντάσεις για κατευθυνόμενες ψήφους προς συγκεκριμένο υποψήφιο.

Πώς διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα, στην Αχαΐα

Στο νομό Αχαΐας, ψήφισαν 12.780 άτομα, εκ των οποίων ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 3.889 (30.43%), %), ο Χάρης Δούκας 3.439 (26,91%), ο Παύλος Γερουλάνος 2.732 (21,38%), η Νάντια Γιαννακοπούλου 121 (0,95%), η Άννα Διαμαντοπούλου 1.639 (12,82%) και ο Μιχάλης Κατρίνης 850 (6,65%). Λευκά 25 και άκυρα 85.

Τι «έβγαλε» η κάλπη στην Πάτρα

Στις κάλπες της Πάτρας, προσήλθαν και ψήφισαν 7.582 άτομα, με τον  Χάρη Δούκα να παίρνει 2.166 (28,57%), το Νίκο Ανδρουλάκη να παίρνει 1.859 (24,52%), τον Παύλο Γερουλάνο 1.810 (23,87%), την Νάντια Γιαννακοπούλου 72 (0,95%), την Άννα Διαμαντοπούλου 1.089 (14,36%), και τον  Μιχάλη Κατρίνη 525 (6,92%). Λευκά 18 και άκυρα 43.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις