Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Στα 3.200 εισιτήρια κινήθηκε η πρεμιέρα του νέου «Joker: Τρέλα για Δύο» στην Πάτρα

Στα 3.200 εισιτήρια κινήθηκε η πρεμιέρα ...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς που έχει στοιχεία μιούζικαλ, δεν έχει πάρει γενικά καλές κριτικές και στην πρεμιέρα της στο εξωτερικό πήρε αδύναμη πρωτιά με 40 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ συν άλλα 81,1 στον υπόλοιπο κόσμο

H ταινία «Joker: Τρέλα για Δύο - Joker: Folie à Deux» σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς είναι όπως ήταν αναμενόμενο, η σινεφίλ δημιουργία που πρωτοστατεί αυτές τις μέρες στις αίθουσες παγκοσμίως και στη χώρα μας.

Το φιλμ έπιασε μεν την κορυφή στο box office των ΗΠΑ ωστόσο με χαμηλότερες των προσδοκιών εισπράξεις. Για την ακρίβεια η πολυσυζητημένη ταινία με τον Χοακίν Φίνιξ ξανά ως Τζόκερ και τη Lady Gaga που κλέβει όπως λένε, την παράσταση, σε 4.102 αίθουσες της Βορείου Αμερικής το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου 2024 έκανε εισπράξεις της τάξης των 40 εκατ. δολαρίων συν ακόμη 81,1 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Να θυμίσουμε πως το 1ο Joker του Τοντ Φίλιπς πριν ακριβώς από 5 χρόνια είχε φτάσει σε εισπράξεις παγκοσμίως το πολύ υψηλό νούμερο του 1 δις 79 εκατ. δολαρίων!

Στη χώρα μας η ταινία που μέχρι στιγμής στο metacritic συγκεντρώνει μέσο όρο μόλις 45% (στο rotten tomatoes τα πράγματα απ’ όσο είδαμε είναι χειρότερα, 33% μέσο όρο από τους κριτικούς & 31% από το κοινό ενώ στο imdb είναι στο 5.3/10) έκοψε πανελλαδικά (στην Πάτρα παίζεται στις αίθουσες των Options Cinemas στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων), 79.246 εισιτήρια μαζί & με τα preview της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου. Συνολικά η ταινία «Joker: Τρέλα για Δύο - Joker: Folie à Deux» προβάλλεται σε 225 αίθουσες πανελλαδικά.

Το 1ο «Joker» που χάρισε και το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου στον Χοακίν Φίνιξ, είχε όπως θυμίζει το flix.gr, κάνει ρεκόρ ανοίγματος αρχές Οκτωβρίου του 2019, με 158.243 εισιτήρια σε 167 αίθουσες πανελλαδικά.

Αυτή τη στιγμή το νέο «Joker» που έχει στοιχεία μιούζικαλ, γεγονός που έχει ξενίσει τους φαν των κόμικς αλλά και τους θαυμαστές της σκοτεινής πρώτης ταινίας, θεωρείται τηρουμένων των συνθηκών και των προσδοκιών, μάλλον αποτυχία όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως. Επίσης οι εντυπώσεις από στόμα σε στόμα δεν είναι & οι καλύτερες, και μένει να δούμε πως θα πορευτεί η ταινία στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα στην Πάτρα όπως είπε στο thebest.gr o Αλέξης Μπιτούνης από τα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, η ταινία ξεκίνησε δυνατά την Τετάρτη 2-10-2024 στην πρεμιέρα της (preview) κόβοντας πάνω από 1200 εισιτήρια ενώ το 4ήμερο 3-6/10 έκοψε άλλα τουλάχιστον 2.000 εισιτήρια, σύνολο έως και την Κυριακή 6-10, 3.200. Την ίδια ώρα είχαν δυνατή πορεία τα παιδικά φιλμ που προβάλλονται στη Βέσο Μάρε που είχαν επισκεψιμότητα που ξεπέρασε τα 1.000 εισιτήρια.

Για το νέο «Joker» γίνεται λόγος για «αυτοκαταστροφική» συνέχεια αλλά συνάμα και για μία ιδιαίτερα πρωτότυπη ταινία. Το θέμα είναι πως οι φαν της πρώτης ταινίας πέφτουν από τα σύννεφα όταν συνειδητοποιούν πως το καινούριο «Joker» είναι μιούζικαλ.

Το flix.gr έγραψε πως ο Τζόκερ αφήνει χώρο στον Άρθουρ Φλεκ, και ο Τοντ Φίλιπς παραδίδει ένα απροσδόκητο μιούζικαλ (ναι, μιούζικαλ) που πιθανότατα θα μισήσουν όλοι οι incels που αγάπησαν την πρώτη ταινία.

Στο εγχώριο box office, την πρωτιά του «Joker: Τρέλα για Δύο - Joker: Folie à Deux» ακολουθούν 3 παιδικές ταινίες, το «Εγώ ο Απαισιότατος 4», με 8.377 εισιτήρια (σύνολο σε 8 εβδομάδες προβολής 328.583 εισιτήρια πανελλαδικά), το «Μικροί Ήρωες σε Δράση» που έκανε & πρεμιέρα, κόβοντας σε 42 αίθουσες πανελλαδικά, 5.374 εισιτήρια και η «Πέππα το Γουρουνάκι: Πάρτυ στο Σινεμά» (επίσης πρεμιέρα) που έκοψε σε 51 αίθουσες πανελλαδικά, 4.476 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil