Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάστατο δημόσιο σχολείο στην Αττική: Ετοιμάζεται να επαναφέρει τη χρήση στολής στους μαθητές

Ανάστατο δημόσιο σχολείο στην Αττική: Ετ...

Άλλοι συμφωνούν με το μέτρο άλλοι πιστεύουν πως τέτοιες πρακτικές μας πάνε χρόνια πίσω

Ανάστατο είναι δημόσιο σχολείο στην Αττική καθώς οι γονείς έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα μετά την πρόταση του Συλλόγου Γονέων για επαναφορά της σχολικής στολής.

Την περασμένη εβδομάδα όλοι οι γονείς του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου έλαβαν αυτό το χαρτί, το οποίο πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν εάν φυσικά συμφωνούν με την απόκτηση σχολικής στολής.

Η Ιωάννα Ρουμελιώτη, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε: «Μιλάμε για ένα φουτεράκι και μια φόρμα. Όχι για στολές της περασμένης δεκαετίας. Είμαστε σε φάση που ρωτάμε τους γονείς αν θέλουν. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό».

Όλα άρχισαν με γνώμονα την εκμηδένιση των ανισοτήτων, όπως εξηγούν από τον Σύλλογο Γονέων. Να μην υπάρχουν δηλαδή παιδιά που νιώθουν μειονεκτικά γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβές φίρμες, όπως άλλοι συμμαθητές τους.

«Αυτό (ο διαχωρισμός) μπορεί να γίνει κι αν ένα παιδάκι φοράει Adidas και το άλλο δεν φοράει. Υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός στα σχολεία», δήλωσε η κα Ρουμελιώτη. 

Σοβαρό κίνητρο βέβαια υπήρξε και ένας δεύτερος λόγος. Σύμφωνα με κάποιους γονείς, μαθήτριες της ΣΤ΄ δημοτικού, επιλέγουν ακατάλληλο για σχολικό περιβάλλον ντύσιμο.

«Στο σχολείο αποφάσισαν επειδή κάποια παιδάκια της πέμπτης και της έκτης δημοτικού ερχόντουσαν με μίνι -αντί να πιάσουν τους γονείς και να τους μιλήσουν- αποφάσισαν να κάνουν ενδυμασία σχολείου. Έρχονται καμιά φορά με κοντά φορεματάκια και τέτοια», είπε μητέρα μαθήτριας.

Άλλοι συμφωνούν με το μέτρο άλλοι πιστεύουν πως τέτοιες πρακτικές μας πάνε χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις εποχές της χούντα «θυμίζει χούντα. Είμαστε στη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Απαγορεύεται!» ανέφερε μητέρα μαθητή.

Τι προβλέπεται από τον νόμο
Πάντως, η υποχρεωτική σχολική ποδιά έχει καταργηθεί από τον 1982, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να απαγορεύει την χρήση μιας σχολικής ενδυμασίας εφόσον αυτή είναι προαιρετική και σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται στους μαθητές να τη φορέσουν.

Σύμφωνα με τους γονείς, η πρόταση του συλλόγου δεν είναι προαιρετική και ο κάθε γονιός μπορεί να φορέσει στο παιδί του ό,τι θέλει.

«Δεν είναι υποχρεωτικό. Το είπε από την αρχή ο διευθυντής ότι δεν είναι υποχρεωτικό».

Για την ώρα το μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί, καθώς ακόμη μελετάται πόσοι γονείς είναι σύμφωνοι. Αν συμφωνήσουν αρκετοί τότε θα προχωρήσουν με την παραγγελία των ρούχων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις