Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να πλήξει και τα παράλια – Μήνυμα στους κατοίκους

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζετα...

Η Χεζμπολάζ καταγγέλλει τον ισραηλινό στρατό ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως ασπίδα

Με ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους πολίτες του Λιβάνου να μην εισέλθουν στη θάλασσα και να μην πάνε στην παραλία στο νότιο Λίβανο, καθώς θα συνεχίσει την επίθεσή του ενάντια στη Χεζμπολάχ.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), συνταγματάρχης Αβιτσάι Αντράε, εξέδωσε «επείγουσα προειδοποίηση» προς όλους τους ανθρώπους που «κάνουν διακοπές, ταξιδεύουν στη θάλασσα και σε όσους χρησιμοποιούν βάρκες για ψάρεμα ή άλλους λόγους» να φύγουν από την περιοχή που περιλαμβάνεται από τον ποταμό Αουαλί –βόρεια της Σιδώνας– και προς τον Νότο.

Δήλωσε ότι το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό θα αρχίσει σύντομα να επιχειρεί εναντίον της Χεζμπολάχ και «για την ασφάλειά σας, αποφύγετε να βρίσκεστε στη θάλασσα ή στην παραλία από τώρα μέχρι νεωτέρας». 

«Το να βρίσκεστε στην παραλία και ή να πλέουν σκάφη στην περιοχή της γραμμής του ποταμού Αουαλί και προς τα νότια, αποτελεί απειλή για τη ζωή σας», πρόσθεσε.

Οι συγκρούσεις στον Λίβανο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και νωρίτερα η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έπληξε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες». 

Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την UNIFIL για ασπίδα
Ωστόσο, αργά το απόγευμα, με νεότερη ανακοίνωση, η λιβανέζικη οργάνωση ανακοίνωσε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί. 

Η Χεζμπολάζ, στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

«Ο ισραηλινός εχθρός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της UNIFIL ως ανθρώπινες ασπίδες για να καλύψει την αποτυχία του να προχωρήσει προς το χωριό, ειδικά ύστερα από επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες από πολλά μέτωπα», ανέφερε η δήλωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις