Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέο αντιμεταναστευτικό παραλήρημα από τον Ντόναλντ Τραμπ: «Το έγκλημα είναι στα γονίδιά τους»

Νέο αντιμεταναστευτικό παραλήρημα από το...

Όξυνε ακόμη περισσότερο τη ρητορική του εναντίον των μεταναστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ όξυνε ακόμη περισσότερο τη ρητορική του εναντίον των μεταναστών σήμερα, κατηγορώντας τους ότι εισάγουν «κακά γονίδια» στις ΗΠΑ.

«Το έγκλημα είναι στα γονίδιά τους», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, υιοθετώντας ακόμα πιο σκληρή στάση απέναντι στους μετανάστες, καθώς απομένει λιγότερο από ένας μήνας έως τις προεδρικές εκλογές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική αντίπαλός του, η Κάμαλα Χάρις, επέτρεψε σε χιλιάδες «δολοφόνους» να μπουν στη χώρα, μέσω της μεταναστευτικής πολιτικής της.

«Πολλοί από αυτούς δολοφόνησαν περισσότερους από έναν ανθρώπους και σήμερα ζουν ήσυχοι στις ΗΠΑ. Αυτοί οι φόνοι, ξέρετε, νομίζω ότι είναι στα γονίδιά τους», είπε. «Και έχουμε πολλά κακά γονίδια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποιεί στην προεκλογική εκστρατεία του μια ολοένα και πιο βίαιη ρητορική απέναντι στους μετανάστες, αναμιγνύοντας ψέματα και μισές αλήθειες. Κατά τον Τραμπ, οι ΗΠΑ δέχονται «εισβολή» από τους μετανάστες, τους οποίους κατηγορεί για όλα τα δεινά: «βιάζουν τις νεαρές Αμερικανίδες», «δηλητηριάζουν το αίμα» των ΗΠΑ και «τρώνε ζώα συντροφιάς».

Στην πρώτη του προεκλογική εκστρατεία, το 2015, ο Τραμπ είχε προκαλέσει σοκ, αποκαλώντας «βιαστές» τους μετανάστες. Υποσχέθηκε ότι θα έχτιζε ένα πελώριο τείχος μήκους 3.000 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίσει τους μετανάστες να περνούν στις ΗΠΑ, αλλά το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που βρίσκει απήχηση στους ψηφοφόρους και αποτελεί τρωτό σημείο για την Χάρις. Σε δημοσκόπηση των New York Times/Siena τον Σεπτέμβριο σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα, ο Τραμπ προηγείται της Χάρις στο θέμα αυτό με 53% έναντι 42%. Πρόσφατα πραγματοποίησε μια στάση προεκλογικής εκστρατείας στο Ντάγκλας της Αριζόνα, για να ζητήσει αυστηρότερη ασφάλεια των συνόρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις