Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πώς εξαπλώνεται η cancel culture μετά το σκάνδαλο με τον Diddy

Πώς εξαπλώνεται η cancel culture μετά το...

Πώς τα κοινωνικά δίκτυα συμβάλλουν στην κουλτούρα του cancel και ποιος έχει σειρά από το μεγάλο σκάνδαλο με τον Diddy

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εκείνα που «ευθύνονται» για ένα μεγάλο μέρος του cancel culture και η περίπτωση των διάσημων φίλων του Diddy δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Για όσους δεν παρακολουθούν την επικαιρότητα σχετικά με την υπόθεση Diddy, με λίγα λόγια έχουν συμβεί τα εξής: Πριν από δύο εβδομάδες, ο ράπερ Diddy (Sean Combs) συνελήφθη για μία σειρά απο σεξουαλικά εγκλήματα όπως πορνεία, σωματεμπορία, βιασμό κ.α Σε έφοδο στο σπίτι του, βρέθηκαν περίπου χίλια μπουκαλάκια με baby oil και λιπαντικό, ενώ τα περιβόητα Freak Off πάρτι που διοργάνωνε, μετά τα μεσάνυχτα, φαίνεται να ήταν ο πυρήνας για όλα τα σεξουαλικά εγκλήματα. 

Ωστόσο, εκτός από το σχεδόν αυτόματο cancel στον Diddy, πλέον φαίνεται πως υπάρχει τάση για άμεσο cancel και σε διάσημους φίλους του ράπερ που παρευρίσκονταν στα πάρτι αυτά. Αρχικά, φάνηκε ότι όλες οι κατηγορίες στόχευαν ευθέως τον ίδιο, αλλά υπάρχει μια ανατροπή. Το ζευγάρι Beyonce και Jay-Z φαίνεται να είναι στο στόχαστρο, με χιλιάδες σχόλια εναντίον τους να κατακλύζουν κάθε ποστ τους, ενώ και οι δύο έχασαν μέσα σε μόνο λίγες ημέρες αρκετούς εκατομμύρια ακολούθους. Άλλα ονόματα που φαίνεται να κινδυνεύουν με cancel είναι η Πάρις Χίλτον, Τζένιφερ Λόπεζ (που ήταν και σύντροφος του ράπερ στις αρχές της χιλιετίας), Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Άστον Κάτσερ, User.  

Αλλά η Beyoncé και ο Jay-Z δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα. Ναι, ακόμη και αυτές οι προσωπικότητες, που συχνά θεωρούνται ανέγγιχτες.

Οι σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους κατηγόρησαν το ζευγάρι ότι έκανε τα στραβά μάτια στις πράξεις του Diddy. Κάποιοι θαυμαστές μάλιστα εικάζουν ότι οι δυο τους μπορεί να επωφελήθηκαν από το να μείνουν κοντά στον Diddy. Και νέα βίντεο εμφανίζονται συνεχώς. Μόλις πρόσφατα, ήρθε στην επιφάνεια ένα βίντεο 15 ετών, όπου η Rihanna μιλάει για το πώς ο Jay-Z την πίεσε να υπογράψει ένα συμβόλαιο. Και υπάρχουν τόσα πολλά παρόμοια. Ό,τι ανεβαίνει στο διαδίκτυο είναι σχεδόν αδύνατο να εξαφανιστεί και τώρα, πολλοί χρήστες έχουν σκοπό τους να «ξεθάψουν» παλιά βίντεο.

Σχεδόν κάθε A-lister των τελευταίων δύο δεκαετιών φαίνεται να έχει κάνει την εμφάνισή του σε ένα από τα πάρτι του Diddy. Ωστόσο, εδώ πρέπει να διευκρινιστεί πως τα White Parties που διοργάνωνε δεν είχαν σχέση με τα Freak Off που γίνονταν μετά τα μεσάνυχτα στην έπαυλη του ράπερ. 

Ενώ άλλες διασημότητες αντιμετωπίζουν τις αντιδράσεις και την απειλή της ακύρωσης, ο Τζάστιν Μπίμπερ βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο. Όλο αυτό το σκάνδαλο έριξε τα φώτα της δημοσιότητας σε κάτι για το οποίο μιλάει εδώ και καιρό - την εκμετάλλευση και τη χειραγώγηση των νεαρών αστέρων στη βιομηχανία.

Ο Μπίμπερ μπήκε στη βιομηχανία στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, εκτοξεύοντας τη φήμη του στα 15. Έχει μιλήσει ανοιχτά για το πόσο δύσκολα ήταν τα πρώτα του χρόνια στο προσκήνιο, και έχει μιλήσει για το πόσο δύσκολα ήταν τα πρώτα του χρόνια στο προσκήνιο. Ένα βίντεο που ήρθε ξανά στη δημοσιότητα δείχνει τον 45χρονο τότε Diddy να μιλά για το πώς θα περάσει ένα Σαββατοκύριακο με τον έφηβο τότε Μπίμπερ. 

Cancel culture και κοινωνικά δίκτυα 
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους celebrities. Δεν είναι πλέον μακρινά, ανέγγιχτα είδωλα - είναι ακριβώς εκεί, στο feed μας, να μοιράζονται προσωπικές τους στιγμές και να αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές τους. Αυτό είναι κάτι που έχει θολώσει τα όρια, και τώρα οι θαυμαστές αισθάνονται υπερβολικά οικείοι, σχεδόν σαν να δικαιούνται να τους μιλούν σαν παλιοί φίλοι.

Φυσικά, αυτό έχει οδηγήσει σε μερικές αρκετά άγριες και συχνά ασεβείς συμπεριφορές. Μέχρι το 2024, η κουλτούρα της ακύρωσης έχει φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Αυτό που παλαιότερα φαινόταν σαν κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, εξακολουθεί να έχει τους «ανέγγιχτους» του - ανθρώπους που φαίνονταν ασφαλείς από την ακύρωση. Αλλά η σύλληψη του P Diddy απέδειξε το αντίθετο. Ακόμα και αυτοί που νομίζαμε ότι είχαν ανοσία δεν είναι πια ασφαλείς. 

lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight