Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρώμη: Τέλος τα κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι – Τα μέτρα κατά του υπερτουρισμού

Ρώμη: Τέλος τα κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τ...

Τα μέτρα των τοπικών αρχών

Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού, γύρω από το παγκοσμίως γνωστό σιντριβάνι, Φοντάνα Ντι Τρέβι, ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα (7/10) ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Τζανλούκα Ονοράτο.

Όπως ανακοινώθηκε, το σιντριβάνι θα προστατεύεται από διαφανή διαχωριστικά ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υπερυψωμένο «πέρασμα», ένα είδος ημικυκλικής πασαρέλας, η οποία θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.

Η πρόσβαση στην «πασαρέλα» δεν θα είναι απεριόριστη, αλλά θα προβλέπεται ένας ανώτατος αριθμός επισκεπτών, οι οποίοι, πολύ σύντομα, δεν θα μπορούν, πλέον, να ρίχνουν κέρματα στην «Φοντάνα», γυρισμένοι πλάτη, αλλά θα πρέπει να τα αφήνουν μέσα σε ειδικό καλάθι.

Μελλοντικά, είναι πιθανόν να ληφθεί υπόψη η επιβολή ενός χαμηλού εισιτηρίου, για να μπορεί να θαυμάζει, κανείς, από κοντά, το σιντριβάνι του 18ουαιώνα. Προς το παρόν, επίσης, δεν θα ισχύσει κράτηση μέσω διαδικτύου. Η είσοδος στο μπροστινό μέρος της Φοντάνα Ντι Τρέβι θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους οι οποίοι θα φροντίζουν να μην δημιουργείται συνωστισμός, με όριο στον αριθμό εισόδων.

Τέλος, πρόκειται να απαγορευθεί πολύ σύντομα η κατάποση φαγητού και ποτού κατά την παραμονή τους στα σκαλιά, στο πάνω μέρος του αξιοθέατου.

Οι παραπάνω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τους πρώτους μήνες του 2025 και θα υπάρξει πειραματική περίοδος εφαρμογής των νέων κανόνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις