Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας: Έναρξη λειτουργίας Εξειδικευμένου Γραφείου Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ)

Επιμελητήριο Αχαΐας: Έναρξη λειτουργίας ...

Συνάντηση του Επιμελητηρίου με αντιπροσωπεία του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. "Φάρος"

Συνάντηση με αντιπροσώπους του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Φάρος  είχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στα γραφεία του φορέα στην Πάτρα.  

Οι εκπρόσωποι του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Φάρος  παρουσίασαν το καινοτόμο Πρόγραμμα που υλοποιούν και το οποίο  επικεντρώνεται στην εργασιακή συμπερίληψη για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και αποτελεί το ένα από τα πέντε (5) ΕΓΥΑ που λειτουργούν Πανελλαδικά  σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοιΣΠΕ). 

Όπως αναλύθηκε, σκοπός του Εξειδικευμένου Γραφείου Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ)  είναι η αναζήτηση και η υποστήριξη ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, με στόχο την εύρεση, την τοποθέτηση και τη διατήρηση μίας θέσης εργασίας στην ελεύθερη αγορά. Η κάθε τοποθέτηση γίνεται βάσει κριτηρίων & με εποπτεία και υποστήριξη του επιστημονικού προσωπικού του  ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Φάρος, σε συνεργασία με τις υποψήφιες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία για τις τοπικές επιχειρήσεις να καλλιεργήσουν δεξιότητες ομαδικότητας στο προσωπικό τους,  μέσω της συμπερίληψης, προσφέροντας νέες προοπτικές στην επίλυση προβλημάτων. Επιπλέον, αξιοποιώντας τα προγράμματα που προσφέρονται από την ΔΥΠΑ, δίνεται σε κάθε επιχείρηση η δυνατότητα πρόσληψης ατόμων με αναπηρίες (μέσης ή υψηλής λειτουργικότητας), έχοντας ως όφελος μείωση του κόστους απασχόλησης αφού δίνονται και φορολογικά κίνητρα. Τέλος, η ένταξη ατόμων με αναπηρίες στο ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης, ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας πιο ανθρώπινης και κοινωνικά υπεύθυνης εταιρικής κουλτούρας, δίνοντας ίσες ευκαιρίες απασχόλησης σε όλους, ενισχύοντας μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, πολιτική που βασίζεται στις αξίες της αλληλεγγύης και της ισότητας. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, συμφωνήθηκε το Επιμελητήριο να ενημερώνει τυχόν ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για τη δυνατότητα εύρεσης προσωπικού μέσω του ΕΓΥΑ Πάτρας, διαθέτοντας στο σχετικό πληροφοριακό υλικό και τα στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων. Μακροπρόθεσμα η ηθική και η συμβολική διάσταση του εγχειρήματος είναι δυνατόν να συμβάλει στην ενίσχυση συμμαχιών και κυρίως στο μετασχηματισμό αξιών και αντιλήψεων στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. 

Εκ μέρους του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Φάρος στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Κούλης Στέφανος, Ψυχίατρος-Πρόεδρος ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Φάρος, η κα Μαριάννα Αποστολίδη-Σύμβουλος  επαγγελματικής ανάπτυξης & Υποστηρίκτρια εργασίας, η κα Παπανίκου Γεωργία Κοινωνική Λειτουργός & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, ο κ.Κούλης Παύλος-Κοινωνικός Λειτουργός και Επιστημονικός Υπεύθυνος, η κα Φερεντίνου Ελένη-Ψυχολόγος & Ειδικός Ψυχικής Υγείας στο ΕΓΥΑ καθώς και ο κ. Τσώκος Θεόδωρος-Κοινωνικός Λειτουργός & Υποστηρικτής Εργασίας. Από το Επιμελητήριο Αχαίας, συμμετείχαν, ο Αντιπροεδρος κ. Ανδρικόπουλος Χάρης, ο Διαχειριστής της ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ κ. Ντακόλιας Ανδρέας, ο κ. Κούστας Αθανάσιος Δ/ντής της ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ. και η Δρ Κατσαντά Δανάη- Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις