Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιάννης Τσορτέκης: Η μεταμόρφωσή του σε Στράτο Διονυσίου

Γιάννης Τσορτέκης: Η μεταμόρφωσή του σε ...

Δείτε βίντεο

Έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο, αυτόν του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή Στράτου Διονυσίου, ετοιμάζεται να ενσαρκώσει ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση με τίτλο «Τα πήρες όλα και έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου» που θα ανέβει τον Μάρτιο του 2025, στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, με την συμμετοχή των γιων του αξέχαστου ερμηνευτή, του Άγγελου, του Στέλιου και του Διαμαντή Διονυσίου και του Θανάση Πολυκανδριώτη.

Τί να πρωτοπεί για το Στράτο Διονυσίου; Με το σταθερό του βήμα, το αγέρωχο ύφος, το βλέμμα γεμάτο λάμψη, το συγκρατημένο του χαμόγελο, την αρχοντιά και το κύρος του, μαγνήτιζε το κοινό πριν καν τραγουδήσει. Ο τρόπος που έπιανε το μικρόφωνο ήταν ιδιαίτερος και ολόδικός του. Η φωνή του, καθαρόαιμα λαϊκή, χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς, φιγούρες και τερτίπια, τραγουδούσε τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια, που κατά τον ποιητή Θ.Γκόρπα «μοιάζουν με πουλιά/ μαύρα, περήφανα, έρημα, ωραία και προδομένα…»

Οι επιτυχίες του πολλές και μεγάλες: «Αποκοιμήθηκα», «Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή» , «Τα πήρες όλα και έφυγες», «Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή», «Ο Σαλονικιός», «Κύριος ήρθα και κύριος φεύγω», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Ακου ρε φίλε» και τόσες άλλες.

Ο Στράτος Διουνυσίου δεν ήταν μόνο ένας από τους επικεφαλής της χορείας των μεγάλων τραγουδιστών, αλλά ήταν ο «άρχοντας της νύχτας» και της δισκογραφίας. Μονάκριβη και ατόφια υπήρξε η σχέση του με το κοινό, το οποίο παραμένει πιστό και ορκισμένο, με απόλυτο σεβαστό, δέος και οικειότητα μαζί, στο «Σαλονικιό», σε όλη την πολυτάραχη ζωή του, αλλά και στην απουσία του.

Τη μυθιστορηματική και δαιδαλώδη ζωή του Στράτου Διονυσίου θα παρουσιάσει στη σκηνή ο πολυτάλαντος σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωγίου, σε μία παράσταση - κατάδυση στις κυριότερες στιγμές της τραγουδιστικής και κοσμικής του ζωής. Τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια του, εμβληματικά ζεϊμπέκικα, λαϊκά τραγούδια που γέμιζαν ασφυκτικά τα κέντρα, όπου και εάν εμφανιζόταν, θα παίζονται ζωντανά, αναβιώνοντας την μοναδική ατμόσφαιρα που ο δημιουργούσε όταν έπιανε το μικρόφωνο.

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν επίσης οι ηθοποιοί Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Νταλιάνης, Μιχάλης Αλικάκoς, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight