Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Δον Ζουάν» σε… μπαράκι από Νοέμβριο ο Πάνος Βλάχος, έρχεται στο θέατρο Βεάκη

«Δον Ζουάν» σε… μπαράκι από Νοέμβριο ο Π...

Μεταμορφώνεται σε ηγέτη- νάρκισσο που ψάχνει για οπαδούς, σκηνοθετεί η Λητώ Τριανταφυλλίδου

Στο ιστορικό θέατρο Βεάκη της οδού Στουρνάρη, στο κέντρο της Αθήνας, μετακομίζει για τη νέα καλλιτεχνική σαιζόν ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός Πάνος Βλάχος.

Μετά τη θριαμβευτική απήχηση της παράστασης «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» που ήταν διαρκώς sold out, αναδεικνύοντάς τον ως πολυσυζητημένο και χαρισματικό performer, ετοιμάζεται για πρεμιέρα.  

Συγκεκριμένα, καταπιάνεται με το διάσημο μύθο του Δον Ζουάν που έχει απασχολήσει από το Μολιέρο ως το Λόρδο Βύρωνα. Ο εμβληματικός αντιήρωας δεν αντιμετωπίζεται απλά ως ερωτύλος καρδιοκατακτητής αλλά ως βλάσφημος εμπνευστής μιας αντισυμβατικής ζωής. Εμφανίζεται ως ναρκισσιστής ηγέτης της σύγχρονης εποχής, η οποία μάς ωθεί να γίνουμε φανατικοί της ιδεολογίας στην οποία πιστεύουμε. Η καινούρια αυτή προσέγγιση επανεξετάζει τη θέση του άντρα  σήμερα, μέσα από την απόρριψη των παραδοσιακών αξιών και την αναζήτηση της προσωπικής ελευθερίας.

Ο Δον Ζουάν επιβιώνει αναπαράγοντας ιδεολογήματα που εξυπηρετούν τις δικές του φιλοδοξίες και επιθυμίες. Τον παρακολουθούμε σε ένα μπαρ όπου προσπαθεί να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του και να αποκτήσει υποστηρικτές. Ο χώρος, ως μικρόκοσμος της κοινωνίας μετατρέπεται σε «Εκκλησία της Ελευθερίας» με στοιχεία αίρεσης, όπου οι πιστοί ακόλουθοι αποπροσανατολίζονται και χειραγωγούνται. 

Στο πλευρό του  Πάνου Βλάχου παίζουν οι  Κώστας Φιλίππογλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ειρήνη Μπούνταλη και Μελίνα Βαμπούλα.

Η σκηνοθεσία είναι της Λητώ Τριανταφυλλίδου. Ο Φώτης Σιώτας και ο Δημήτρης Χατζηζήσης συνυπογράφουν την μουσική, που ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής, σε στίχους του Πάνου Βλάχου. Τα σκηνικά υπογράφει ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης και τα κοστούμια η Ματίνα Μέγκλα. Την κίνηση επιμελείται η Παναγιώτα Καλλιμάνη και τους φωτισμούς σχεδιάζει η Βαλεντίνα Ταμιωλάκη.

Εναρξη παραστάσεων 22 Νοεμβρίου.

 

Ειδήσεις Τώρα

Must see:Το θεατρικό Λονδίνο ανυπομονεί για την μοναδική Κέιτ Μπλάνσετ στο «Γλάρο»

Αννα Βίσση, Καλλιμάρμαρο: Με απίθανη μπέρτα Vrettakos, σε style Woodstock by Σοφία Καρβέλα

Η νύφη Μίλι Μπόμπι Μπράουν: Με κορσέ, σιλουέτα mermaid και total look δαντέλας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View