Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαιζώνος: Σταματημένη στην Ερμού, χωρίς «πυξίδα»- Καμπανάκι από εμπόρους για τη σεζόν των Χριστουγέννων και τον κίνδυνο πλημμυρών- ΦΩΤΟ

Μαιζώνος: Σταματημένη στην Ερμού, χωρίς ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Tο «πάγωμα» της ροής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ

Αβέβαιη παραμένει η συνέχιση του έργου της πεζοδρόμησης της Μαίζωνος, με το «πάγωμα» της ροής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Το έργο έχει φτάσει έως την οδό Ερμού και παραμένει εκεί σταματημένο μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για επαναχρηματοδότηση. Την ίδια ώρα, οι έμποροι χτυπούν καμπανάκι για την σεζόν των Χριστουγέννων αλλά και για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής Παναγιώτης Μελάς λέει στο thebest.gr, ότι «η στρόφιγγα των χρημάτων έχει κοπεί. Από την Περιφέρεια έχουν πει ότι θα χρηματοδοτηθεί αλλά έμπρακτα δεν έχω δει κάποιο αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι ότι το έργο δεν μπορεί να μείνει έτσι και εάν δεν υπάρξει άμεση επαναχρηματοδότηση, θα ισχύσει η συμφωνία που έχουμε κάνει με τον ανάδοχο, ότι δηλαδή δεν θα αφήσει το έργο γιαπί. Εάν δεν μπορεί να συνεχίσει, θα ολοκληρώσει μέχρι εκεί που έχει ήδη σκάψει, αυτό μας το έχει διαβεβαιώσει».

Το πρόβλημα, όπως λέει ο κ. Μελάς, είναι συνολικότερο και δεν αφορά μόνο την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, αλλά αφορά και τα υπόλοιπα έργα που γίνονται στην πόλη.

Αναφέροντας συγκεκριμένα στη Γούβα λέει ότι «έχει μείνει στη μέση και δεν μπορεί ο κόσμος να μπει στα σπίτια του.

«Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει μιαν απάντηση. Θα πρέπει να υπάρξει επαναχρηματοδότηση. Να μας πουν, πότε θα την δώσουν, σε μια εβδομάδα, σε δέκα μέρες, σε είκοσι μέρες; Έχουν υπογραφεί συμβάσεις, πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει».

Ο προβλητισμός των εμπόρων     

«Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εμπόρους που βρίσκονται επάνω στις οδούς που γίνονται τα έργα είναι πολλά τονίζει ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π ο Γιώργος Βαγενάς και εξηγεί στο thebest.gr: «Η ανησυχία μας είναι ότι κοντεύει να φύγει ο Οκτώβριος και μπαίνουμε στην δυναμική περίοδο για τα καταστήματα, αυτή των Χριστουγέννων. Πλέον φοβόμαστε για την εορταστική περίοδο, για την οποία όπως είθισται ξεκινάμε πολύ νωρίτερα την προετοιμασία. Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Εμείς, ζητάμε απαντήσεις και δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε για το αν θα ολοκληρωθεί  ή αν δεν ολοκληρωθεί, προτείνουμε να σταματήσουν τα έργα μέχρι το σημείο που έχουν φτάσει και να κλειστούν όπως πρέπει προκειμένου να είναι προσβάσιμα και να μπορούν να δουλέψουν τα καταστήματα. Μας φοβίζει τι πρόκειται να γίνει και αυτές τις λύσεις αναζητάμε. Δεν θα περιμένουμε τις γιορτές, μέσα στο μήνα θέλουμε απάντηση για να ξέρουμε πως θα κινηθούμε.

Ο κ. Βαγενάς, θέτει ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα, αυτό των πλημμυρών: «Εάν το έργο μείνει στη μέση και ο εργολάβος δεν συνεχίσει λόγω της χρηματοδότησης, φοβάμαι ότι με τις πρώτες δυνατές βροχές, τα καταστήματα θα έχουν πρόβλημα. Όλοι ξέρουμε το πρόσφατο παράδειγμα της πλημμύρας στην Ρήγα Φεραίου. Οπότε, αν μια νεροποντή μαζέψει όλο αυτά τα χώματα και τα αλλά υλικά της Μαιζώνος, καταλαβαίνουμε τι μπορεί να γίνει στο κέντρο της πόλης. Γι’ αυτό ζητάμε αποκατάσταση. Αν σταματήσει το έργο, να μην μείνει ως έχει». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις