Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ του Μαρακές

Ο Δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ, π...

Η ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ «Another Round – Άσπρο Πάτο» με τον Μαντς Μίκελσεν, τιμήθηκε το 2021 με το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ για την ταινία του «Another Round – Άσπρο Πάτο» με τον Μαντς Μίκελσεν, όπως έγινε γνωστό θα προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή του επερχόμενου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές, στο Μαρόκο με το οποίο έχει μακροχρόνια σχέση.

Η κριτική επιτροπή του Μαρακές θα απονείμει το βραβείο Étoile d’Or στις κορυφαίες ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος που είναι αφιερωμένο στην ανακάλυψη δημιουργών κινηματογραφικών έργων απ' όλο τον κόσμο.

Ο 55χρονος Τόμας Βίντερμπεργκ, ο οποίος ήταν συνιδρυτής με τον σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ του πρωτοποριακού δανικού κινήματος Dogme 95 στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές το 2015 όταν ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ έχει γράψει θεατρικά έργα για την Εθνική Σκηνή της Αυστρίας και έχει σκηνοθετήσει βιντεοκλίπ των Metallica και των Blur. Το 1995 συνέγραψε με τον Λαρς φον Τρίερ το μανιφέστο Δόγμα 95. Από τις γνωστές ταινίες του που τον καθιέρωσαν είναι η «Οικογενειακή Γιορτή» το 1998 και το «Κυνήγι» με τον Μαντς Μίκελσεν το 2012, φιλμ που στην Πάτρα είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μαρακές είναι από τα γνωστά και καταξιωμένα Φεστιβάλ και έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει και τιμήσει μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ όπως οι Martin Scorsese, Robert De Niro, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, κ.α.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture