Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής - Σάββατο αποφάσεων για την εκλογή προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Ε...

Το ερχόμενο Σάββατο συγκαλείται εκτάκτως η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ όπως ζητούσαν στελέχη του κόμματος. Θα αποφασιστεί η στάση απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Η αποστολή εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη και το ενδεχόμενο να κινηθούν διαδικασίες διαγραφής του από το κόμμα βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία επικρατούν συνθήκες σύγκρουσης. Μέλη της ομάδας των «100» ζητούσαν τη σύγκληση του οργάνου, απόρριψη της υποψηφιότητας του τέως προέδρου του, ακόμη και τη διαγραφή του.

Το θέμα έθεσε αρχικά η Ολγα Γεροβασίλη, ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι δύο λόγοι που επικαλείται η ομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών της, για να θέσει ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι υπογράφει σε επίσημο έγγραφο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, και ότι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται δικαστικά εναντίον του κόμματός του (με αφορμή τη διαρροή του «πόθεν έσχες»), κάτι που αποτελεί παραβίαση του καταστατικού, την ώρα που δηλώνει υποψήφιος για την ηγεσία του.

Κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για απόρριψη της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τον τέως πρόεδρο του κόμματος ότι «εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης» και πως «δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις».

Επίσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το αίτημα διαγραφής, προσθέτοντας τη φωνή της σε αυτές άλλων μελών του κόμματος.

Από τη δική του πλευρά, ο Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ». «Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί», είπε.

«Τραμπισμός αλά γκρέκα»
Ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε επίσης να συγκληθεί η Κ.Ε., αποδίδοντας στον Στέφανο Κασσελάκη και τους συνεργάτες «ποινικοποίηση της κομματικής ζωής», η οποία όπως είπε «εκφεύγει της αρμοδιότητας της Πολιτικής Γραμματείας».

«Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του» τόνισε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Κ.Ε. είχε θέσει ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων. Και υπογραμμίζοντας ότι απεστάλη από τον Στέφανο Κασσελάκη εξώδικο στα συλλογικά όργανα, και μάλιστα με την ιδιότητα του προέδρου, παρά το γεγονός ότι έχει εκπέσει της θέσης αυτής. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή, η οποία «θα αποφασίσει τα περαιτέρω».

Πολιτική Γραμματεία: Επιστρέφεται ως απαράδεκτο το εξώδικο
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι συγκαλείται στις 12 Οκτωβρίου εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα τεθεί το ζήτημα του εξώδικου που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και να εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα απαντηθεί.

Επίσης χαρακτηρίζει απαράδεκτο το εξώδικο Κασσελάκη και το επιστρέφει ως τέτοιο, ενώ ανακοινώνει ότι εντός της ημέρας θα δημοσιευθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι “είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε”. Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή προέδρου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις