Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές από Αργεντινή και Ιταλία, φέτος, στην Πάτρα

Μαθητές από Αργεντινή και Ιταλία, φέτος,...

Ενθουσιασμός και συγκίνηση στην εκδήλωση υποδοχής των νέων AFSers

Η AFS (American Field Service, Οργάνωση Διεθνών Ανταλλαγών) έχει μία στενή σχέση με την Πάτρα, καθώς πολλοί μαθητές έχουν συμμετάσχει στα προγράμματά της επί δεκαετίες.

Πολλοί Πατρινοί μαθητές ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες -κυρίως στις ΗΠΑ- και φοίτησαν στα εκεί Λύκεια, ενώ μεγάλη ήταν στο παρελθόν και η προσφορά οικογενειών της Πάτρας που φιλοξενούσαν μαθητές οι οποίοι έρχονταν στην Ελλάδα για ετήσια ή ολίγων μηνών διαμονή.

Η Ελλάδα συνδέθηκε ξανά με την οργάνωση από το 2019, μετά από μια 25χρονη παύση λειτουργίας των τοπικών γραφείων. Έκτοτε πλήθυναν σταδιακά οι μαθητές που φεύγουν από ή φιλοξενούνται στη χώρα. Η Πάτρα παίζει τον δικό της κορυφαίο ρόλο και στη νέα εποχή της AFS, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση. Παλιοί AFSers ξαναβρέθηκαν, σύστησαν ξανά το Παράρτημα Πάτρας και με πολλή διάθεση και εθελοντική συμμετοχή ενεργοποίησαν νεότερους και βρήκαν μαθητές και οικογένειες. Έτσι η AFS – οικογένεια της Πάτρας μεγαλώνει και ενδυναμώνεται.

Πρόσφατα έφτασαν στην πόλη τρεις έφηβοι, δύο από την Αργεντινή και ένας από την Ιταλία, οι οποίοι φιλοξενούνται σε Πατρινές οικογένειες και φοιτούν σε Λύκεια της πόλης. Για την υποδοχή τους το τοπικό παράρτημα της AFS διοργάνωσε μία ημέρα γνωριμίας με την παλιά φρουρά της οργάνωσης. Συζητήσεις, δραστηριότητες, συστάσεις, φαγητό, ανταλλαγή εντυπώσεων, αναμνήσεις και συμβουλές αποτέλεσαν το «μενού» της εκδήλωσης, η οποία είχε μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ ενθουσιασμό.

Από τις κορυφαίες στιγμές της συνάντησης ήταν η συμμετοχή της Όλγας Σπυράκου, AFSer του 1958, που μοιράστηκε με τους παριστάμενους τόσο τις εμπειρίες από την χρονιά της φοίτησής της στις ΗΠΑ, όσο και από τα 65 συναπτά χρόνια εθελοντισμού που ακολούθησαν. Ιδιαίτερη συγκίνηση προξένησε η συνάντηση της με τη νεότερη εκπρόσωπο της Πάτρας στη διοργάνωση, την 18χρονη Κασσιανή Γεωργάκη, η οποία πήγε επίσης στις ΗΠΑ τη σχολική χρονιά 2022-23.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ξένοι μαθητές που φιλοξενούνται φέτος στην Πάτρα, οι οικογένειες που τους φιλοξενούν, παλιοί AFSers που συνιστούν το τοπικό παράρτημα, εκπαιδευτικοί των σχολείων των μαθητών και εθελοντές της οργάνωσης κάθε ηλικίας. Η AFS Patras προετοιμάζει ήδη τις επόμενες δράσεις της χρονιάς, μεταξύ των οποίων εκδρομές, πάρτι, εκπαιδευτικές συναντήσεις και παροχή εμπειριών Ελλάδας για τους φιλοξενούμενους μαθητές.

Το Παράρτημα Πάτρας της AFS λειτουργούν εθελοντικά οι: Κωνσταντίνος Σκλήρης, Βιβή Λουκοπούλου, Κώστας Κάτελας, Πέτρος Ψωμάς και Αναστάσης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις