Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Στην Πάτρα με το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "Ποσειδών", ο Πάνος Δημάκης

Στην Πάτρα με το νέο του μυθιστόρημα με ...
Μαρτάτος Tάκης

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου διοργανώνει η "Γωνιά του Βιβλίου" την Τετάρτη 16-10-2024 στις 19.00 στο Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Γερμανού 30

Το νέο μυθιστόρημα του Πάνου Δημάκη, συγγραφέα των βιβλίων «Δεκαεπτά Κλωστές» και «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών», με τίτλο «Ποσειδών» κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Διόπτρα και όπως πληροφορηθήκαμε θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του βιβλιοπωλείου «Η Γωνιά του βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στην Πάτρα.

7,5 ρίχτερ. Ένα κατακλυσμικό γεγονός, όπως ο σεισμός που χτυπά την Ιθάκη στις 4 Οκτωβρίου 2024, είναι αρκετό για να αλλάξουν εντελώς οι ζωές των ανθρώπων.

Ο Ποσειδών είναι μια ιστορία με, αγωνία και δράση και φιλοσοφικό βάθος που εκτυλίσσεται σε μόλις 21 ώρες, τη μέρα του σεισμού. Οι άνθρωποι που εγκλωβίζονται σε ένα Βυζαντινό μοναστήρι έρχονται μοιραία αντιμέτωποι με την αλήθεια: ήταν ήδη φυλακισμένοι στις ζωές του και τώρα, μέσα στην καταστροφή, βλέπουν καθαρά. Μέσα στην πάλη για επιβίωση, σκοτεινές αλήθειες αποκαλύπτονται και ένας απροσδόκητος έρωτας ανθίζει.

Ο Ποσειδών είναι μια αλληγορία του ταξιδιού που κάνουμε για να ξαναγίνουμε ήρωες, αφού η ζωή είναι μια Οδύσσεια, για να γνωρίσεις την πέτρα και το νερό, τον Θεό, εσένα τον ίδιο. Το νέο βιβλίο του Πάνου Δημάκη ανακινεί ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο: «Γιατί σε εμένα;», «Έχω την ελευθερία να ζήσω όπως θέλω;», «Μήπως πήρα τη ζωή μου λάθος;», «Γιατί να υπάρχει τόσο κακό στον κόσμο;».

Είναι ένα μυθιστόρημα που, τελικά, μας καλεί να βρούμε τον εαυτό μας.

Το βιβλίο των 320 σελίδων του Πάνου Δημάκη είναι γεμάτο καταιγιστική δράση και ανατροπές.

Αξίζει να θυμίσουμε πως τον Πάνο Δημάκη γνώρισε το ευρύτερο κοινό μέσα από την συμμετοχή του στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι "The Chase" του Μega με παρουσιάστρια την Μαρία Μπεκατώρου.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου είναι προγραμματισμένη για τις 19:00, την Τετάρτη 16-10-2024 στο Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Γερμανού 30 (έναντι Ρωμαϊκού Ωδείου), στην Πάτρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Παναγιώτης Περιβολάρης, δικηγόρος - συγγραφέας.

Συνδιοργάνωση: Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου «Γωνιά του Βιβλίου» και εκδόσεις Διόπτρα.

Ο Πάνος Δημάκης μεγάλωσε στο Άστρος Αρκαδίας και εδώ και πολλά χρόνια ζει στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Δούλεψε για 18 μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη Ο καπετάν Μιχάλης και Ο ανήφορος στα αγγλικά, καθώς και αφηγήματα από τα αγγλικά και τα ιταλικά. Εμφανίζεται στην τηλεοπτική εκπομπή γνώσεων The Chase ως το "Γεράκι". Επίσης, διδάσκει Business English και πραγματοποιεί ομιλίες σε στελέχη εταιρειών για τη γνώση, τη μνήμη και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τους στόχους μιας εταιρείας. Μιλάει 8 γλώσσες.

Έχει γράψει το λεξικό Το βερβενιώτικο ιδίωμα, το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό Etymolexicon και τα μυθιστορήματα Δεκαεπτά κλωστές, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια, και Το ποτάμι των χιλίων τυφλών.

*Αξίζει να θυμίσουμε πως «Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών» (εκδόσεις Διόπτρα) είχε παρουσιαστεί με επιτυχία στην Πάτρα σε εκδήλωση του βιβλιοπωλείου "Η Γωνιά του Βιβλίου" στο Café Due Piani το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture