Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρέμει η γη στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου: Η Ταξιαρχία Γκολανί πήρε τον έλεγχο περιοχής που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ

Τρέμει η γη στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου:...

Τις τελευταίες ώρες οι χερσαίες δυνάμεις έχουν επεκτείνει τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στις παράκτιες περιοχές του νοτιοδυτικού Λιβάνου

Υπό την ασφυκτική πολιορκία του Ισραήλ βρίσκεται πλέον ο Λίβανος, με τη χώρα να βάλλεται από στεριά και αέρα.

Τις τελευταίες ώρες οι χερσαίες δυνάμεις έχουν επεκτείνει τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στις παράκτιες περιοχές του νοτιοδυτικού Λιβάνου, ενώ τα ισραηλινά μαχητικά δεν σταματούν να βομβαρδίζουν τη πρωτεύουσα Βηρυτό.

Με συνεχείς εκτοξεύσεις ρουκετών απαντά η Χεζμπολάχ, αναγκάζοντας το Ισραήλ να εκκενώσει τα χωριά που βρίσκονται κοντά στα βόρεια σύνορά του. Παράλληλα, κορυφώνεται η αγωνία για τα αντίποινα στο Ιράν, με όλα τα σενάρια στο τραπέζι, ακόμα και του πλήγματος στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

 Από χθες τη νύχτα,η γη έτρεμε από βομβαρδισμούς στο νοτιοδυτικό Λίβανο, εκεί που επεκτείνει το μέτωπο το Ισραήλ.

Ως απάντηση η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες το πρωί προς την Χάιφα και τα περίχωρα της πολης των σχεδόν 400 χιλιάδων κατοίκων.

Την ίδια στιγμή ανώτατο στέλεχος της Σιιτικής οργάνωσης έστειλε μήνυμα ότι η πυρητιδαποθηκη της Χεζμπολαχ παραμένει άθικτη και ισχυρή.

Βεβαίως, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση της σιιτικής οργάνωσης προς την Χάιφα, η πολεμική Αεροπορια έπληξε τα σημεία εκτόξευσης των ρουκετών, ύστερα από εικόνα που πήρε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντόπισαν τις θέσεις αυτές οι οποίες όπως υποστηρίζει ο στρατος του Ισραήλ, ήταν σε ένα σχολικό συγκρότημα.

Σχετικά με το επιχειρησιακό κομμάτι ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η ξακουστή στο Ισραήλ, Ταξιαρχία Γκολανί, πήρε τον έλεγχο του οικισμού Maroun El Ras που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολαχ και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από χωριά του Ισραήλ στον Βορρά.

Όλο και πιο «δύσπιστη» η Ουάσινγκτον απέναντι στο Ισραήλ
«Η εμπιστοσύνη μας στους Ισραηλινούς είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή και για σοβαρούς λόγους», δηλώνουν αμερικανικές πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος Axios.

Δύο από τους αξιωματούχους είπαν ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Παρασκευή στον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ ότι οι ΗΠΑ αναμένουν «σαφήνεια και διαφάνεια» από το Ισραήλ για τα σχέδιά του για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν – αντίποινα στην επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν επίσης για την πιο πρόσφατη επιχείρηση που ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός στη βόρεια Γάζα.

«Μας λένε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε – το πρόβλημα είναι δεν τους εμπιστευόμαστε», λέει ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα σε άρθρο της η Wall Street Journal τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση μοιάζει ολοένα και περισσότερο με θεατή στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις