Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έντονες διεργασίες λίγες μέρες πριν την τελική κάλπη

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έντονες διεργασίες λίγες ...

«Περιπέτειες» με το debate και στον «αέρα» η μέρα διεξαγωγής

Έντονες είναι οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, μετά την πρώτη εσωκομματική κάλπη, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δουκα να έχουν επικοινωνία είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης με τους «4» που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.

Δημοσίως τουλάχιστον κανείς εκ των Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου δεν στήριξαν είτε τον Χάρη Δούκα είτε τον Νίκο Ανδρουλάκη, θεωρώντας ότι πολλές φορές κάτι τέτοιο προφανώς και γυρνάει μπούμερανγκ. Άλλωστε, και οι «3», αν εξαιρέσει κανείς την Νάντια Γιαννακοπούλου που έχει διαφωνήσει ανοικτά με τον Ν. Ανδρουλάκη, δεν θα ήθελαν να δημιουργήσουν έριδες από την πρώτη στιγμή. «Αυτό που μετράει είναι η συνοχή», έλεγαν πράσινα στελέχη, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι ότι Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε πως «μιλήσαμε με τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη για το ΠΑΣΟΚ επόμενης ημέρας, πως θα το ανοίξουμε και θα το προετοιμάσουμε». Ο ίδιος κατέθεσε και στους δύο μια δέσμη προτάσεων, που περιλαμβάνει καταστατικό Συνέδριο και πλήρη οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα του Κινήματος σε 9 μήνες (πριν το καλοκαίρι του 2025),  προγραμματικό Συνέδριο σε ένα χρόνο (αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2025) και πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, ανά τομέα πολιτικής και ανά περιφέρεια, μέχρι το τέλος του 2025, με έτοιμα τα 5 πρώτα νομοσχέδια του κόμματος.

Περιπέτειες για το debate
 Την ίδια ώρα, ακόμα δεν έχει κλειδώσει η ημερομηνία για την τηλεμαχία, με τον Χάρη Δούκα να τονίζει ότι είναι διαθέσιμος να προσέλθει στην ΕΡΤ οποιαδήποτε από τις επόμενες ημέρες. Αντιθέτως, στη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε το format του ντιμπέιτ, με 7 θεματικές ενότητες, στο πρότυπο του προηγούμενου debate μεταξύ των 6 υποψηφίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Η πλευρά Δούκα ζήτησε να προστεθεί μία ενότητα για το αυξημένο κόστος ζωής, θέμα που είναι πρωταρχικής σημασίας για τους πολίτες και να αναδειχθεί η συζήτηση για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. Όσον αφορά την ημερομηνία της διεξαγωγής του ντιμπέιτ ο κ. Δούκας ότι η πλευρά μας είναι διαθέσιμη και τις 3 ημέρες (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) και, πλέον, περιμένει την  απάντηση της πλευράς Ανδρουλάκη. 

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λόγω σφιχτού προγράμματος ακόμα δεν έχει δώσει την τελική του απάντηση. Την Τετάρτη είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, δεν υπάρχει χρόνος για συμφωνία των όρων και οργάνωση του μηχανισμού παραγωγής, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη περιοδεία στην Ηλεία την οποία και δεν είχε επισκεφθεί στον πρώτο γύρο. Την Πέμπτη υπάρχει ο ποδοσφαιρικός αγώνας της εθνικής ομάδας με την εθνική Αγγλίας και  την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

πηγηethnos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις