Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Megalopolis" του Κόπολα στις 11 Οκτωβρίου στις 30ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το "Megalopolis" του Κόπολα στ...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία του σπουδαίου, βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθεσίας & με 2 Χρυσούς Φοίνικες των Καννών, Φράνσις Φορντ Κόπολα θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 28-11-2024

Η ταινία “Megalopolis” του θρυλικού Αμερικανού σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα στα 85 του χρόνια σήμερα, είναι ένα ρωμαϊκό έπος που διαδραματίζεται σε μια φανταστική σύγχρονη Αμερική.

Η πολυσυζητημένη ταινία που & μόνο η ύπαρξη και δημιουργία της προκαλεί συγκίνηση, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη τον σαραντάχρονο πόθο του δημιουργού της να την ολοκληρώσει, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα των 30ων Νυχτών Πρεμιέρας, ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται στις ΗΠΑ με μικρή είναι αλήθεια εμπορική επιτυχία μέχρι στιγμής προσεγγίζοντας σε 2 εβδομάδες προβολής τα 6,7 εκατ. δολάρια συν ακόμη άλλα 3 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το “Megalopolis” που οικονομικά στηρίχτηκε από χρήματα του ίδιου του Κόπολα, είναι προγραμματισμένο να παιχθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 20.30 σε ειδική προβολή στο πλαίσιο του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας ενώ κανονικά στις αίθουσες (το αναμένουμε και στην Πάτρα) θα βγει σε διανομή της Feelgood στις 28 Νοεμβρίου 2024.

Διάρκεια: 138 λεπτά.

Η πόλη της Νέας Ρώμης πρέπει να αλλάξει, προκαλώντας σύγκρουση μεταξύ του Cesar Catilina (στο ρόλο ο Adam Driver), ενός ιδιοφυούς καλλιτέχνη που επιδιώκει ένα ουτοπικό, ιδεαλιστικό μέλλον, και του αντίπαλου του, του δημάρχου Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito), που παραμένει αφοσιωμένος σε ένα οπισθοδρομικό καθεστώς, διαιωνίζοντας την απληστία και τη διαφθορά. Ανάμεσά τους στέκει διχασμένη η κοσμική Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), κόρη του δημάρχου, που εξαιτίας της αγάπης για τον Cesar θα δοκιμαστεί και θα αναγκαστεί να ανακαλύψει τι πραγματικά πιστεύει ότι αξίζει στην ανθρωπότητα.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Francis Ford Coppola.

Το καστ της ταινίας που από τις Νύχτες Πρεμιέρας χαρακτηρίζεται ως μία χειμαρρώδες sci fi αλληγορία με ήρωα έναν πρωτοποριακό αρχιτέκτονα και επιστήμονα με την ικανότητα να ρυθμίζει το χρόνο και το χώρο, είναι εντυπωσιακό.

Πρωταγωνιστούν εκτός του Adam Driver, του Giancarlo Esposito και της Nathalie Emmanuel, η Aubrey Plaza, ο Shia LaBeouf, ο Jon Voight και οι Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney, Isabelle Kusman, Bailey Ives, Madeleine Gardella, Balthazar Getty, Romy Mars, Haley Sims, αλλά και ο 2 φορές βραβευμένος με Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου, Dustin Hoffman.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture