Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποφασίστηκε πως θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν - Τι λένε στρατιωτικές πηγές

Αποφασίστηκε πως θα χτυπήσει το Ισραήλ τ...

Ενημερώνει Μπάιντεν ο Νετανιάχου

Την απάντηση, που θα δώσει στο Ιράν σχεδιάζει με προσοχή το πολιτικό και στρατιωτικό επιτελείο του Ισραήλ, καθώς μια αντίδραση, που ξεπερνά το μέτρο, θα μπορούσε να παρασύρει ολόκληρη περιοχή σε πόλεμο, ενώ μια μικρής κλίμακας απάντηση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως δείγμα αδυναμίας.

Χθες στο στρατιωτικό αρχηγείο Kirya στο Τελ Αβίβ έγιναν πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου,  κορυφαίων υπουργών, αξιωματούχων και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αποφασίσουν σε τι είδους αντίποινα θα προχωρήσει το Ισραήλ.

Ενημερώνει Μπάιντεν ο Νετανιάχου 
 Όπως μεταδίδει το Times of Israel, από τις διαβουλεύσεις βγήκε λευκός καπνός, με τους αξιωματούχους να καταλήγουν στην απόφαση να στοχεύσουν σε ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και όχι διυλιστήρια. Πηγές ωστόσο, σημείωναν ότι η κατάστασή παραμένει ρευστή και η απόφαση μπορεί να αλλάξει. Αξιωματούχοι δηλώσαν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan ότι η έγινε «μια αποφασιστικής σημασίας συζήτηση για το ιρανικό ζήτημα».

Σε αυτό το πλαίσιο, τηλεφωνική επικοινωνία έχουν αυτή την ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος τζο Μπάιντεν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου σχετικά με το αναμενόμενο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν. Παρούσα στη συνομιλία αναμένεται να είναι και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις δήλωσε πηγή στο CNNi.

«Εχθρικούς» στόχους κοντά στη Δαμασκό εντόπισε η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις