Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σιδηρόδρομοι: Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Πέμπτης

Σιδηρόδρομοι: Παράνομη κρίθηκε η απεργία...

Η κινητοποίηση κρίθηκε καταχρηστική από τη δικαιοσύνη παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί η κάλυψη ορισμένων δρομολογίων με προσωπικό ασφαλείας

Προς αναστολή βαίνει εκτός απροόπτου η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς για αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Η κινητοποίηση κρίθηκε καταχρηστική από τη δικαιοσύνη παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί η κάλυψη ορισμένων δρομολογίων με προσωπικό ασφαλείας. Κατά της απεργίας είχε προσφύγει για άλλη μια φορά η Hellenic Train προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες για την απεργία που είχαν εξαγγείλει άλλα σωματεία εργαζομένων, η οποία και πραγματοποιήθηκε καθώς κρίθηκε νόμιμη από το δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι στα αιτήματα της ΠΕΠΕ δεν είχε συμπεριληφθεί κανένα οικονομικό, αντιθέτως αφορούσαν αποκλειστικά την επίλυση κρίσιμων θεμάτων ασφαλείας και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου, τα οποία παραμένουν στην επικαιρότητα ακόμα και μετά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, με συνεχή περιστατικά.

Αναλυτικά τα κύρια αιτήματα της απεργίας, όπως τα ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, ήταν:

- Αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας: Αμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως αυτό των Τεμπών, που στοίχισε ζωές εργαζομένων και επιβατών.

- Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής: Είναι επείγον να ολοκληρωθούν τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των τρένων.

- Συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου: Η διαρκής συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι κομβική για την ασφαλή λειτουργία των γραμμών και τη μείωση των κινδύνων.

- Καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια, από κορμούς δέντρων, κλπ που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες και περίφραξη της σιδηροδρομικής υποδομής για να μην είναι εύκολη η είσοδος πεζών εντός αυτής και ιδιαίτερα στον αστικό ιστό.

- Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.

«Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη όλων. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, διότι χωρίς αυτήν, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και επιβατών», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις