Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φλόριντα: Ο τυφώνας βρίσκεται μια ανάσα από τις ακτές - Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από ακτογραμμή 500 χιλιομέτρων - LIVE

Φλόριντα: Ο τυφώνας βρίσκεται μια ανάσα ...

Σε κατάσταση συναγερμού και ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ για τον τυφώνα Μίλτον

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει πλέον τις ακτές του Κόλπου της Φλόριντα, αφήνοντας στους κατοίκους μονάχα λίγες ώρες για να εκκενώσουν την περιοχή ή να προστατευτούν.

Η καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει απειλητική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, μαζί με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις, σε μία περιοχή που χτυπήθηκε πρόσφατα από τον κυκλώνα Έλεν.

Η Φλόριντα στο έλεος του τυφώνα «Μίλτον»: Πάνω από πέντε εκατ. εκτοπισμένοι – «Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», λέει ο Μπάιντεν για την εκκένωση- LIVE

Ανεμοστρόβιλοι από τον τυφώνα Μίλτον «χτυπούν» τη Νότια Φλόριντα

Ανεμοστρόβιλος σαρώνει τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο I-75, καθώς ο τυφώνας Μίλτον προχωρά στη Νότια Φλόριντα.

Ανεμοστρόβιλοι που προκαλεί ο τυφώνας Μίλτον άρχισαν να πλήττουν την πολιτεία, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Ο ανεμοστρόβιλος διέσχισε τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο I-75, γύρω στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, πάνω από μία αραιοκατοικημένη περιοχή στα Everglades της Νότιας Φλόριντα.

«Αρκετοί ανεμοστρόβιλοι είναι πιθανοί σήμερα και απόψε σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Φλόριντα», ανέφερε το NHC στην ενημέρωσή του στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Σε κατάσταση συναγερμού και ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ για τον τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα

Καθώς ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει στις ακτές της Φλόριντα, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα και προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ μετακίνησαν σημαντικό αριθμό μέσων και εξοπλισμού που βρίσκονταν στην Φλόριντα ενώ το προσωπικό λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τις καταιγίδες από τον τυφώνα Μίλτον.

Ο τυφώνας Μίλτον είναι μια «καταιγίδα κατηγορίας 4 με ανέμους 155 μίλια / ώρα, αλλά «αναμένεται να παραμείνει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος μεγάλος τυφώνας όταν φτάσει στη δυτική-κεντρική ακτή της Φλόριντα απόψε», ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων σήμερα (09.20.2024) το πρωί.

 Στην Τάμπα, περιοχή που αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας Μίλτον, βρίσκεται η αεροπορική βάση MacDill, η έδρα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Η βάση εκκένωσε 12 αεροσκάφη ανεφοδιασμού KC-135 στην αεροπορική Βάση McConnell στο Κάνσας και διατηρεί δύο υπόστεγα στο χώρο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF), Ρόουζ Ράιλι. 

H βάση έχει κλείσει από χθες Τρίτη και το προσωπικό έχει λάβει οδηγίες να ακολουθούν τις εντολές εκκένωσης των τοπικών αρχών. Περίπου 185 στελέχη θα εργάζονται από ένα εναλλακτικό κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης στο γήπεδο Raymond James Stadium, που έχει επίσης οριστεί ως καταφύγιο και τοποθεσία αντιμετώπισης καταστροφών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) των ΗΠΑ.

Η 482η Πτέρυγα Μάχης μετέφερε επτά μαχητικά αεροσκάφη τύπυ F-16 από την αεροπορική βάση Homestead στην περιοχή του Μαϊάμι προς το Σαν Αντόνιο του Τέξας. Η διαστημική βάση Patrick Space Force Base και ο Διαστημικός Σταθμός Cape Canaveral στην ανατολική ακτή της Φλόριντα βρίσκονται επί του παρόντος σε κατάσταση συναγερμού Νο4, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να εξασθενήσει σημαντικά μέχρι να φτάσει στην περιοχή.

 Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ από την μεριά του, ενόψει του τυφώνα Μίλτον, θα μετακινήσει στη θάλασσα τρία αντιτορπιλικά κατηγορίας Arleigh Burke από το Mayport στη βορειοανατολική Φλόριντα.«Άλλα πλοία με έδρα το Mayport θα παραμείνουν στο λιμάνι. Η Mayport Harbor Operations θα τοποθετήσει αυτά τα πλοία σε καθορισμένες θέσεις αγκυροβολισμένα για ακραίες καιρικές συνθήκες‘. Τα αεροσκάφη της ναυτικής βάσης θα επιχειρούν από άλλα τοπικά αεροδρόμια ή θα αποθηκευτούν με ασφάλεια σε υπόστεγα που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τους ανέμους», δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού. Όλες οι βάσεις αναμένεται να κλείσουν τις «μη ουσιαστικές επιχειρήσεις» μέχρι να περάσει ο τυφώνας, πρόσθεσε το Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης, η βάση της Αεροπορίας Ναυτικού στο Jacksonville της Φλόριντα μεταφέρει τα ελικόπτερά της σε ασφαλείς τοποθεσίες. 

Ευθύμιος Λέκκας για τυφώνα Μίλτον: Δείγμα της κλιματικής κρίσης οι βιβλικές καταστροφές που αναμένονται
«Ένα στιγμιότυπο στην εξέλιξη της Κλιματικής Κρίσης», χαρακτηρίζει τον τυφώνα Μίλτον που σαρώνει τη Φλόριντα ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας επισημαίνει για τον τυφώνα Μίλτον που απειλεί τη Φλόριντα ότι «οι βιβλικές καταστροφές που αναμένονται σε μία τεράστια έκταση συνθέτουν με τον πιο δραματικό τρόπο την εξελισσόμενη Κλιματική Κρίση».

«Η μεγάλη ένταση του τυφώνα, η οποία ξεπερνά και το ανώτατο όριο των 5 βαθμών με ταχύτητες ανέμων πάνω από 160 km/h, οι υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας, λόγω κυρίως της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, οι βιβλικές καταστροφές που αναμένονται σε μία τεράστια έκταση συνθέτουν με τον πιο δραματικό τρόπο την εξελισσόμενη Κλιματική Κρίση.

Επιπρόσθετα τα συνοδά γεωδυναμικά και υδρομετεωρολογικά φαινόμενα, όπως οι θαλάσσιες πλημμύρες, τα μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε συνδυασμό με την τρωτότητα των υποδομών και την ευαλωτότητα των δομών συνθέτουν υψηλότατα επίπεδα διακινδύνευσης, τα οποία εν πολλοίς αδυνατούν να διαχειριστούν οι επιχειρησιακοί και κυβερνητικοί φορείς των ΗΠΑ», σημειώνει ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Δραματικές προειδοποιήσεις Μπάιντεν
Αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ προειδοποίησαν τους πολίτες στις ζώνες εκκένωσης να απομακρυνθούν ειδάλλως κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις προειδοποίησε εκ νέου την Τετάρτη ότι «αυτός ο κυκλώνας έχει σημαντικό αντίκτυπο και θα προκαλέσει πολλές ζημιές».

 «Θέλω οι πολίτες να το ακούσουν από εμένα απευθείας, η FEMA είναι έτοιμη», δήλωσε η Ντιάν Γκρίσγουελ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, προσθέτοντας πως θα ταξιδέψει στη Φλόριντα σήμερα.

Περίπου το 2,8% του ΑΕΠ των ΗΠΑ βρίσκεται στην πορεία του Μίλτον, δήλωσε ο Ράιαν Σουίτ, επικεφαλής οικονομολόγος για τις ΗΠΑ του Oxford Economics. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι επιχειρήσεις ενέργειας έχουν αναστείλει ήδη μέρος των δραστηριοτήτων τους στη Φλόριντα.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, φορτηγά πραγματοποιούν δρομολόγια 24 ώρες το 24ωρο για να καθαρίσουν τους όγκους συντριμμιών που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Έλεν, προτού ο Μίλτον ενδεχομένως τα διασκορπίσει με κίνδυνο να προκαλέσουν τραυματισμούς. Η FEMA έχει μεταφέρει εκατομμύρια λίτρα νερού, εκατομμύρια γεύματα και άλλες προμήθειες και προσωπικό στην περιοχή.

Τα μεγάλα θεματικά πάρκα της Φλόριντας σταματούν τη λειτουργία τους ενόψει της καταιγίδας, με την Disney World, τα Universal Studios και τη SeaWorld να σχεδιάζουν να κλείσουν αργότερα σήμερα.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικράτησε στους δρόμους που οδηγούν εκτός της Τάμπα χθες, ενώ περίπου στο 17% των σχεδόν 8.000 πρατηρίων βενζίνης της Φλόριντας εξαντλήθηκαν τα καύσιμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο GasBuddy.

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις